Buxton over Hamilton en Ferrari: 'Meest succesvolle coureur naar meest succesvolle team' Formule 1
Formule 1

Buxton over Hamilton en Ferrari: 'Meest succesvolle coureur naar meest succesvolle team'

Buxton over Hamilton en Ferrari: 'Meest succesvolle coureur naar meest succesvolle team'

De overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2025 zet de spanning op scherp, zowel voor de teams als de coureurs. 'Zijn tegenstanders zullen zeggen dat Ferrari hem niet op zijn best krijgt. Statistisch gezien is hij misschien de beste, maar hij is niet op de toppen van zijn kunnen.' Formule 1-presentator Will Buxton is er duidelijk over in zijn recente opiniestuk op Formula1.com: 'Onzin'.

Het is volgens de Brit een sensationele overstap, enkel te vergelijken met de beslissing van Juan Manuel Fangio om er eveneens voor te kiezen Mercedes te verlaten voor Ferrari, nu zo'n zeventig jaar geleden. Zelfs Ayrton Senna die McLaren verliet voor Williams en Michael Schumacher die overstapte van Benetton naar Ferrari komen niet in de buurt. 'Dit is de meest succesvolle coureur in deze sport die vertrekt naar het meest succesvolle team in deze sport', zo meent Buxton.

Blik op de toekomst

De presentator wist dat Hamilton niet voor altijd voor Mercedes zou blijven racen. Hoewel de zevenvoudig wereldkampioen recent nog bijtekende bij Mercedes, was dit maar voor een korte periode. 'De perfecte kans voor Ferrari om hem eens een belletje te geven', aldus de journalist.

Buxton ziet het als een kans voor zowel Hamilton als Mercedes om zich op de toekomst te richten. Het Duitse team zou zelfs al een vervanger hebben voor de lange termijn. 'Een talent dat zich een weg baant door de juniorcategorieën op een manier die misschien wel nog indrukwekkender is dan hoe Lewis dat destijds deed', zegt de presentator over Andrea Kimi Antonelli. De jonge coureur sloeg de Formule 3 over en gaat dit jaar direct in de Formule 2 rijden.

Hamilton is een complete coureur

Met het commentaar dat Hamilton niet meer op de toppen van zijn kunnen zou zijn, is Buxton het oneens. Volgens hem zijn er op dit moment maar drie coureurs die een complete coureur genoemd kunnen worden. Hamilton is daar één van, de andere twee zijn mede-wereldkampioenen Max Verstappen en Fernando Alonso. 'Geen enkele andere coureur op de huidige grid presteert op dat niveau. Zij weten niet wat het vergt om wereldkampioen te worden.'

Hamilton is volgens de Brit nog steeds vastberaden te winnen en voor het kampioenschap te vechten, maar ook het effect van een verandering binnen het team moet niet onderschat worden. 'Ferrari krijgt wat Mercedes verliest. George Russell krijgt een kans en Charles Leclerc een maatstaf', geeft Buxton aan. 'De komst van Hamilton betekent voor Ferrari de aantrekkingskracht van sterkwaliteit. De beste ingenieurs, ontwerpers, monteurs en sponsors komen af op de beste coureurs', concludeert hij. Volgens Buxton kunnen we verwachten dat meer grote namen Hamilton zullen volgen naar de Italiaanse renstal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws