Hill weet het zeker: 'Als Lewis het gevoel had dat die achtste titel mogelijk was, was hij gebleven' Formule 1
Formule 1

Hill weet het zeker: 'Als Lewis het gevoel had dat die achtste titel mogelijk was, was hij gebleven'

Hill weet het zeker: 'Als Lewis het gevoel had dat die achtste titel mogelijk was, was hij gebleven'

Oud-kampioen Damon Hill weet zeker dat Lewis Hamilton bij Mercedes was gebleven als hij het gevoel had gehad dat hij daar zijn achtste titel kon halen. De Brit vermoedt dat de zevenvoudig wereldkampioen zijn laatste seizoenen in de Formule 1 nieuw leven wilde inblazen, en dan zal het hem niet zo heel veel uitmaken of het fout gaat of niet.

Het scenario waarin Mercedes en Hamilton uit elkaar zouden gaan leek bijna onmogelijk. Met de Duitse renstal heeft de Brit zoveel bereikt, en hij verkondigde meerdere keren dat hij voor altijd onderdeel wilde zijn van de Silver Arrows. Hamilton tekende in augustus nog een meerjarige deal, maar maakte op tijd gebruik van zijn exitclausule. 'Als Lewis oprecht het gevoel had dat hij zijn achtste kampioenschap bij Mercedes kon pakken, of als er een kans van fifty-fifty was geweest dat het bij Mercedes mogelijk was, dan was hij gebleven', klinkt Hill stellig bij Sky Sports.

'Hij is vermoedelijk op het punt gekomen dat hij te vaak dezelfde plaat hoorde bij Mercedes en is begonnen te denken dat hij zijn laatste seizoenen in de F1 nieuw leven in moest blazen', gaat de Brit verder. 'Is er dan een betere manier dan voor Ferrari rijden? Als het fout gaat, zal hij denken: ik heb het op zijn minst geprobeerd.' Hill denkt daarbij nog even terug aan de overstap van McLaren naar Mercedes in 2013. Velen snapten niet wat hij daar moest, maar een jaar later werd Mercedes een dominant team. 'Lewis heeft de leiding genomen over zijn eigen carrière', zegt de oud-kampioen. 'Het is niet alsof Mercedes hem heeft verteld dat ze hem willen vervangen.'

Overstap levert 'bewijs dat Ferrari bezig is met een competitief pakket'

Naar het idee van de kampioen van 1996 schuilt er meer achter de transfer dan 'een nieuw leven inblazen', aangezien Hamilton zijn vertrouwde omgeving inruilt voor een compleet nieuwe. 'We begrijpen de bekende voordelen van het Ferrari-merk, waaronder de romantiek en de rijke geschiedenis. Toch geloof ik dat er meer aan de hand is, dat er bewijs is dat Ferrari werkt aan het creëren van een competitief pakket', zegt Hill. 'Ze zijn begonnen met het integreren van de componenten en beginnen de resultaten daarvan te zien. Als je de keuze zou hebben tussen Mercedes, die vergelijkbaar materiaal biedt, en Ferrari, zou ik voor Ferrari kiezen om iets nieuws uit te proberen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws