Mercedes gaat Hamilton om meer dan één reden missen: 'Hij is een wereldwijd fenomeen' Formule 1
Formule 1

Mercedes gaat Hamilton om meer dan één reden missen: 'Hij is een wereldwijd fenomeen'

Mercedes gaat Hamilton om meer dan één reden missen: 'Hij is een wereldwijd fenomeen'

Toto Wolff denkt dat Mercedes niet alleen een geweldige coureur zal verliezen, maar dat ook de businesskant van het team zal lijden onder het vertrek van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen was namelijk twaalf jaar lang het gezicht van het Formule 1-team. Desondanks wil Wolff ook zijn blik op de toekomst richten. Het Formule 1-team van Mercedes is in zijn ogen namelijk meer dan alleen Hamilton.

De overstap van Hamilton naar Ferrari kwam voor velen als donderslag bij heldere hemel. Wolff gaf aan dat de constructie van het hernieuwde contract er wel voor kon zorgen dat de Brit zou vertrekken, waardoor de teambaas de overstap wel zag aankomen. Desondanks is de klap bij het team waar Hamilton veel van zijn successen mocht vieren nog altijd heel groot. 'Hamilton en Mercedes zijn in feite één omdat we al twaalf jaar samen zijn', zegt Wolff tegenover CNBC.

Met het vertrek van Hamilton verliest Mercedes niet alleen een coureur die zes coureurstitels naar Brackley wist te brengen. Ook de businesskant van Mercedes zal flink kunnen lijden onder het vertrek van de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton zorgde namelijk ook voor flink wat merchandise-inkomsten. 'Lewis is veel meer dan alleen een coureur. Hij is een wereldwijd fenomeen. Het is duidelijk dat je op het eerste gezicht dat stukje na 2024 gaat missen.'

Mercedes moet zich aan gaan passen

Ondanks dat het even slikken is voor het team uit Brackley, wil Mercedes de blik wel op de toekomst gaan richten. Deze toekomst is wat betreft Wolff gewoon rooskleurig. 'We hebben nog steeds dezelfde aandeelhouders en ik blijf aan het roer staan. We hebben in George Russell een zeer interessante coureur, die vorig jaar in feite gelijk opging met Lewis. Dus weet je, je moet je gewoon aanpassen. Onze sport draait om aanpassing, zoals dat in elke andere onderneming ook gaat.'

Het is nog wel de vraag wie na 2024 naast George Russell komt te rijden. Met veel aflopende contracten lijkt de Duitse renstal voldoende opties te hebben. Daarnaast zou Mercedes ook in het eigen juniorenteam kunnen kijken. 'Als Formule 1-team van Mercedes moeten we onze eigen identiteit hebben en dat zullen we in de toekomst ook altijd hebben. We hopen deel uit te maken van de carrières van veel jonge coureurs, die later succesvol worden', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws