Coulthard vindt dat Wolff te snel gesproken heeft: 'Ik weet niet waar hij dit vandaan haalt' Formule 1
Formule 1

Coulthard vindt dat Wolff te snel gesproken heeft: 'Ik weet niet waar hij dit vandaan haalt'

Coulthard vindt dat Wolff te snel gesproken heeft: 'Ik weet niet waar hij dit vandaan haalt'

David Coulthard kań zich niet vinden in de kritieken van Toto Wolff over het huidige concept van de W14. De Oostenrijker schreef na de kwalificatie het concept van zijn team al direct af, maar de Schotse analist vindt dat Mercedes niet moet oordelen op basis van een paar dagen en stelt dat het bovendien pijnlijk is voor de ontwerpers om deze teksten te horen. Bovendien is de situatie niet zo slecht, want hoewel Red Bull Racing ver voorligt is Ferrari niet zo ver weg, en kan Mercedes in potentie de beste van de rest zijn.

Na de kwalificatie in Bahrein toonde Wolff zich erg pessimistisch over het huidige concept van de W14. 'Ik denk niet dat dit pakket uiteindelijk competitief zal zijn. We hebben in de winter ons beste beentje voorgezet en nu moeten we hergroeperen en beslissen welke ontwikkelingsrichting we willen volgen om competitief te zijn en races te winnen', zo sprak de teambaas van Mercedes, die daarmee op kritiek kan rekenen van Coulthard. De Schot stelt in gesprek met Channel 4 dat er te snel conclusies getrokken worden. 'Ik denk dat het bruut was. Deze auto leeft pas zes dagen, een paar dagen testen, drie dagen hier. Ik weet niet waar hij dit vandaan haalt.'

De voormalig Formule 1-coureur denkt dat het vooral de sidepods zijn waar Mercedes een aanpassing zal gaan doen, maar verwacht dat daar veel werk in gaat zitten. 'Ze hebben een compleet andere strategie met de sidepods. Ze moeten nu duidelijk proberen om de rest van het veld achterna te gaan. Maar dat is een flinke klap in het gezicht voor het designteam', aldus Coulthard, die denkt dat de woorden van Wolff en eerder ook al van Lewis Hamilton zeer pijnlijk zijn voor de ontwerpers van het huidige concept van de Mercedes-bolide.

Mercedes potentieel beste van de rest

De Schot denkt wel te weten waar het idee bij Mercedes vandaan komt. 'Ik denk dat het zal zijn bepaald ten opzichte van de winnende auto. Max won met absoluut machtsvertoon', aldus de analist, die stelt dat de situatie in vergelijking met Ferrari bijvoorbeeld helemaal niet zo slecht is, ook al geeft het door het uitvallen van Charles Leclerc mogelijk een wat vertekend beeld. Wat betreft het zijn van de beste van de rest, dat zijn ze in potentie wel. Oké, Leclerc finishte niet, maar het is niet zo erg als hij na de kwalificatie verklaarde', doelt hij op Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws