Wolff spreekt van 'één van de ergste dagen in de racerij' en wil 'radicale' stappen Formule 1
Formule 1

Wolff spreekt van 'één van de ergste dagen in de racerij' en wil 'radicale' stappen

Wolff spreekt van 'één van de ergste dagen in de racerij' en wil 'radicale' stappen

Toto Wolff spreekt na de Grand Prix van Bahrein van één van de ergste dagen in de racerij. De teambaas zag dat zijn coureurs de snelheid niet hadden en werden verschalkt door zowel Red Bull Racing als Aston Martin, terwijl ook Carlos Sainz voor de beide Mercedes-coureurs finishte. Een pijnlijke gewaarwording, en dus moeten er radicale veranderingen komen bij het team om stappen naar voren te gaan zetten.

In gesprek met Sky Sports spreekt de teambaas van Mercedes van een verschrikkelijke dag. 'Één van de ergste dagen in de racerij. Helemaal niet goed gewoon. We komen echt snelheid tekort. De coureurs moesten pushen, maar daarmee deden ze de banden echt pijn', zo zag Wolff dat de problemen van zijn team niet alleen in de performance, maar ook in het bandenmanagement zit, waardoor Lewis Hamilton en George Russell ook niet meer het vermogen hadden om de grip te vinden.

Voor het tweede jaar op rij kijkt Mercedes dus tegen een grote achterstand aan, waarbij opnieuw Red Bull Racing het team is dat bovenaan de tijdenlijst staat. Pijnlijk, aangezien tot twee jaar geleden de verhoudingen andersom lagen. 'Red Bull bevindt zich op een andere planeet, Aston Martin komt daarna', aldus Wolff, die ziet dat ook de Britse renstal aan zijn team voorbijgestreefd is wat betreft performance.

Radicale veranderingen

Dat het beter moet, is dan ook duidelijk voor de Oostenrijker. Hij gelooft erin dat zijn team het kan, maar stelt wel dat er serieuze stappen gemaakt moeten worden door het team, want de achterstand is gigantisch. 'We zitten een seconde achter de rest, dat is nu de standaard en vanaf daar moeten we ons verder naar voren gaan werken en ik weet zeker dat we dat kunnen. Dit is een wake-up call. Het moet veel radicaler dan hopen op een upgrade van drie tienden.'

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws