Coulthard ziet gelijkenissen tussen Leclerc en Verstappen Formule 1
Formule 1

Coulthard ziet gelijkenissen tussen Leclerc en Verstappen

Coulthard ziet gelijkenissen tussen Leclerc en Verstappen

David Coulthard heeft tegenover Channel 4 aangegeven dat hij gelijkenissen ziet tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. Volgens de Schot maakte Verstappen ook de nodige fouten in het begin van zijn carrière en moet Leclerc leren om de kleine foutjes niet meer te maken. De Monegask racet volgens de voormalig Formule 1-coureur niet bij zomaar een team. Ferrari is meer dan een raceteam, het is een land, zo zegt Coulthard.

De Scuderia keerde in 2022 terug naar de voorkant van de grid. Samen met Red Bull Racing laat Ferrari zien de snelste te zijn in de eerste seizoenshelft. De scoreborden geven dat echter niet weer, aangezien Verstappen een voorsprong van tachtig punten heeft op Leclerc in het rijderskampioenschap, terwijl Red Bull 97 punten voorsprong heeft op Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Strategische fouten en slechte betrouwbaarheid van Ferrari hebben team en coureur meerdere keren punten gekost, maar Leclerc zelf heeft ook een grote rol gespeeld in zijn achterstand op Verstappen. De eerste fout kwam in Imola, waar Leclerc spinde terwijl hij een inhaalactie voor P2 nastreefde. Tijdens de Franse Grand Prix crashte de Monegask terwijl hij aan de leiding lag.

Coulthard ziet gelijkenissen tussen Leclerc en Verstappen

Dergelijke fouten kunnen gemakkelijk de bepalende factor zijn voor een coureur die de titel misloopt, maar Coulthard gelooft dat Leclerc met meer ervaring deze fouten zal gladstrijken. Hij suggereerde dat Verstappen ook in zijn eerdere Formule 1-jaren, voordat hij als wereldkampioen naar de top klom, verre van foutloos was. 'Zodra hij die kleine fouten heeft gladgestreken, en laten we onszelf eraan herinneren dat Verstappen dergelijke fouten eerder in zijn carrière ook heeft gemaakt, zal hij de echte ster zijn.'

Op de vraag of Coulthard verrast was dat de Ferrari-coureur zo zelfkritisch is, antwoordde hij: 'Ik was niet verrast, want dat is hoe hij de hele tijd in de Formule 1 is geweest. Kijk bijvoorbeeld naar de kwalificatie in Azerbeidzjan in 2019 in de Ferrari. Hij knalde hem tegen de muur bij de chicane en zei: 'Ik ben zo dom, ik ben zo dom'. Hij is niet dom, hij is een briljant snelle coureur. Hij wordt nog steeds volwassen onder de grootste druk in de Formule 1. Er is namelijk nergens zoveel druk als bij Ferrari. Het is meer dan een racebedrijf, het is een land, het is een wereldwijde tifosi', sluit de Schot af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws