Pérez: 'Zonder de drie uitvalbeurten had ik meegedaan om de titel' Formule 1
Formule 1

Pérez: 'Zonder de drie uitvalbeurten had ik meegedaan om de titel'

Pérez: 'Zonder de drie uitvalbeurten had ik meegedaan om de titel'

Sergio Pérez is ervan overtuigd dat als hij niet drie keer was uitgevallen in de eerste dertien races, hij tijdens de zomerstop dichtbij klassement-leider Max Verstappen had gestaan. Volgens de Mexicaan hebben de drie uitvalbeurten zijn seizoen verpest. Desondanks is de Red Bull Racing-coureur tevreden over de eerste seizoenshelft. Hij hoopt na de zomerstop het gat te kunnen verkleinen.

Zo snel kan het gaan in de Formule 1: Na de Grand Prix van Monaco en zijn derde Grand Prix-overwinning stond Pérez slechts vijftien punten achter teamgenoot Verstappen. Inmiddels is het gat 85 punten met de Nederlander, die grote stappen zet om zijn titel succesvol te verdedigen, de 226-voudig Grand Prix-deelnemer uit Mexico staat derde in het Wereldkampioenschap.

'Oké, het seizoen is nog lang', zei de 32-jarige na de Hongaarse Grand Prix tegen Speedweek. Maar wat mijn seizoen echt verpest, zijn de uitvalbeurten.' Pérez viel uit in Bahrein omdat de brandstofvoorraad opraakte, vervolgens in Canada toen de transmissie het begaf, en in Oostenrijk raakte zijn auto zo beschadigd bij een botsing met de Mercedes van George Russell.

'Dit heeft mijn seizoen verpest'

Pérez denkt dat hij zonder de drie uitvalbeurten mee had kunnen doen om de titel. Het heeft dan ook zijn seizoen verpest, zo vertelt hij: 'Zonder deze mislukkingen zou mijn seizoen er heel anders uitzien. Ik had dan dichter bij Verstappen gestaan en mee kunnen doen om de titel.'

'Desalniettemin was het een zeer goede eerste helft van het jaar, we behaalden uitstekende resultaten met een goede consistentie. Maar het seizoen is nog niet voorbij. We moeten de voet op het gaspedaal houden, want Ferrari heeft de laatste paar races de snellere auto gehad. We hebben een strak programma direct na de zomerstop en ik wil het gat naar de top verkleinen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws