Domenicali: 'Hamilton naar Ferrari is wel besproken' Formule 1
Formule 1

Domenicali: 'Hamilton naar Ferrari is wel besproken'

Domenicali: 'Hamilton naar Ferrari is wel besproken'

Stefano Domenicali, baas van de Formule 1 en voormalig Ferrari-opperhoofd, zegt dat de reden dat Lewis Hamilton nooit voor Ferrari gereden heeft niets meer is dan een samenloop van omstandigheden. Door allerlei factoren houdt Domenicali het niet meer voor mogelijk dat Hamilton ooit voor de prancing horses zal rijden.

Gedurende zijn carrière is Hamilton vaak gelinkt geweest aan een move naar Ferrari, in 2019 was dat voor het laatst. Destijds heeft de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen twee meetings gehad met de president van de Italiaanse renstal, John Elkann. Echter heeft de Brit toen besloten dat zijn toekomst bij Mercedes ligt, achteraf gezien lijkt het de laatste kans voor hem te zijn geweest om oor Ferrari te rijden.

Recentelijk, op 28 september, werd Hamilton gevraagd waarom hij nooit voor Ferrari gereden zou hebben. 'Het is nooit echt een mogelijkheid geweest en ik zal nooit weten waarom. Jarenlang zeggen fans in Monza 'Kom naar Ferrari' en dat doet me alleen maar goed, het is eigenlijk een droom voor iedereen' antwoordde hij. 'Ik heb wel wat Ferrari's thuis staan, maar niet de F1 Ferrari.'

Move voor Hamilton wel besproken binnen Ferrari

In een interview met Sky Sports werd ook aan Domenicali gevraagd naar de situatie. Hij was tussen 2008 en 2014 de baas bij Ferrari. 'Een move voor Hamilton is wel besproken binnen het team. Ik denk dat wat Lewis (Hamilton, red.) als antwoord gaf de juiste redenering is. Ik denk dat de kans voor hem om bij Ferrari te rijden aan hem voorbij is gegaan' zegt de Italiaan. 'Ik denk niet dat hij de schuld hoeft neer te leggen bij zijn keuze, hij heeft immers een indrukwekkende carrière achter zijn naam staan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws