Dubbel pech: Norris krijgt na zware crash ook gridstraf te verduren Formule 1
Formule 1

Dubbel pech: Norris krijgt na zware crash ook gridstraf te verduren

Dubbel pech: Norris krijgt na zware crash ook gridstraf te verduren

De gifbeker van dit weekend moet voor Lando Norris helemaal leeg. Nadat hij zwaar crashte tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van België, moet hij nu ook verder achteraan starten. De Brit moet zijn versnellingsbak wisselen en wordt daardoor door de FIA vijf plekken teruggezet.

Door de hare klap die Norris in Q3 maakte, is zijn auto flink beschadigd geraakt. McLaren zal voor de race van zondagmiddag de bolide van het talent op tijd gereed hebben, maar wel met een nieuwe versnellingsbak. Het component achterin de McLaren-auto is dusdanig beschadigd geraakt dat er een nieuwe in moet. Zodoende krijgt Norris een gridstraf opgelegd van de FIA, want volgens de reglementen moet een versnellingsbak minstens zes races meegaan.

Toch maar vier plekken naar achteren

Door zijn crash start Norris initieel als tiende, maar voor de start van de race wordt hij slechts vier plekken teruggezet. Dit is omdat Valtteri Bottas (P8, red.) al eerder een gridstraf toegewezen heeft gekregen na zijn crash bij de Grand Prix van Hongarije. Feitelijk wordt Lando Norris dus van de negende naar de veertiende plek gezet voor de startopstelling van de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws