Een hint van Honda? 'Dit doen we niet alleen volgend jaar - altijd!' Formule 1
Formule 1

Een hint van Honda? 'Dit doen we niet alleen volgend jaar - altijd!'

Een hint van Honda? 'Dit doen we niet alleen volgend jaar - altijd!'

Honda heeft aangegeven dat ze tevreden zijn over het 2019-seizoen. De Japanse motorfabrikant moest ineens twee teams ondersteunen, in plaats van één. Dit zorgde voor de nodige complicaties, maar alles is goed gekomen. Honda-topman Toyoharu Tanabe meldt bovendien dat Honda 'altijd' dezelfde werkwijze wil hanteren, een subtiele hint?

'Ik denk dat het team (Toro Rosso, red.) het nóg verder kan schoppen. Met name na de zomerstop verbeterden de prestaties aanzienlijk. Ze worden sterker, ik denk dat ze dit jaar een betere bolide produceren. Ik hoop op betere prestaties van Toro Rosso én Red Bull in 2020', zo opent de Japanner volgens RACER.

Het liep in 2019 niet altijd even vanzelfsprekend. De productie van de Japanners moest verdubbeld worden, terwijl de betrouwbaarheid van de krachtbron net zo goed moest blijven: 'Ik ben blij met hoe we beide teams ondersteund hebben in 2019. Het was een uitdaging, we hadden meer mankracht nodig en moesten meer krachtbronnen produceren.'

Honda verdeelt over Red Bull en Toro Rosso

'Alles is redelijk aardig gegaan bij beide teams. We hebben wat met de monteurs moeten schuiven, sommige ervaren Toro Rosso-coureurs zijn vertrokken naar Red Bull en bij Toro Rosso hebben we jonge monteurs aangetrokken', vervolgt Tanabe, die vindt dat Honda de logistieke puzzel adequaat opgelost heeft.

Lees ook: Marko luistert naar Honda en mikt op Japans Red Bull-talent

Honda is van plan om deze combinatie van ervaring en jong talent aan te houden. Hoewel er in 2020 een titelstrijd uit moet worden gevochten met Red Bull, vindt Tanabe dat allebei de klantenteams net zo veel aandacht verdienen. Wel hebben we gezien dat de krachtbronleverancier geregeld updates uitprobeert bij de Toro Rosso, voordat ze de wijziging bij Red Bull doorvoeren.

Debuut Red Bull-Honda daverend succes

Het debuut van de combinatie Red Bull-Honda in de sport kan gerust een succes genoemd worden. Met de Japanse motor achterin wist de Oostenrijkse renstal drie overwinningen veilig te stellen, daarnaast wist Max Verstappen nog zes keer op het podium te belanden. Maar is het genoeg om Honda in de Formule 1 te houden?

Lees ook: Brengt Aston Martin investering Honda-motoren naar Racing Point?

De werkwijze van Honda heeft hier zeker mee te maken gehad volgens de Honda-manager. Daarom willen ze hetzelfde recept aanhouden: 'We hebben de ervaren rotten gemengd met de jongere werknemers maar we houden de steun voor allebei de teams gelijk. Dit doen we volgend jaar ook. Niet alleen volgend jaar - altijd!' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

F1Maximaal is op zoek naar een stagair(e) per 1 februari!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws