Ferrari en FIA gaan op zoek naar vrouwelijke F1-coureurs Formule 1
Formule 1

Ferrari en FIA gaan op zoek naar vrouwelijke F1-coureurs

Ferrari en FIA gaan op zoek naar vrouwelijke F1-coureurs

Ferrari heeft een samenwerking met de FIA aangekondigd waarin ze op zoek gaan naar de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur van de afgelopen decennia. In een vierjarige deal gaat de Ferrari Driver Academy (FDA) samen met FIA's Girls on Track-intiatief op zoek.

'Het doel is om vrouwelijke racers tussen de twaalf en vijftien te vinden en die door de lagere raceklassen heen te loodsen', zo luidt het plan van de twee partijen volgens ESPN.

Vanaf volgend jaar wil de FIA al actie ondernemen: 'De selectieprocedure zal ondersteund worden door de FIA. Er wordt een kandidaat gekozen die aan het Formule 4-kampioenschap deel mag nemen vanaf 2021.'

Binotto trots op Ferrari-initiatief

Mattia Binotto heeft aangegeven blij te zijn met de overeenkomst: 'Wij vinden het mooi dat we mee kunnen werken aan het Girls on Track-programma van de FIA.'

'Wij geloven er heilig in dat het waardevol is om jonge talenten verder te helpen in de autosport. De FDA is inmiddels al meer dan een decennium actief, niet alleen om de beste coureurs op te leiden, maar ook om onze talenten culturele, technische en ethische inzichten te bieden', concludeert de Italiaan.

De laatste vrouwelijke coureur was Lella Lombardi, die in 1976 deelnam aan het Formule 1-kampioenschap. Lombardi was tevens de enige vrouw die ooit punten wist te scoren in de koningsklasse van de autosport. (Foto: Ferrari F1 Team)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws