Mattia Binotto

Mattia Binotto is de voormalige teambaas van Ferrari. Hij is geboren op 3 november 1969 in het Zwitserse Lasaunne. Nadat hij de opleiding motorvoertuigtechniek had afgerond, voegde hij zich in 1995 bij het team van Ferrari. Hij was daar ingenieur op de motorenafdeling en bleef daar ruim twintig jaar werkzaam. In die twintig jaar werd zijn rol op die afdeling steeds groter. In 2016 werd hij zelfs Chief Technical Officer bij de renstal en was hij zodoende één van de belangrijkste en meest invloedrijke personen binnen het team. Binotto was van 2019 tot en met 2022 teambaas van Ferrari.

De tekst gaat verder onder het nieuws.

Teambaas Ferrari

Na ruim twee jaar in die functie gezeten te hebben, werd hij voor het seizoen 2019 naar voren geschoven als nieuwe teambaas. Daarmee verving hij de populaire Maurizio Arrivabene, die het team niet naar de wereldtitel wist te brengen. Dat lukte Binotto in zijn eerste jaar als hoofdverantwoordelijke overigens ook niet. De in Zwitserland geboren Italiaan viel desondanks wel in positieve zin op in de paddock. Tussen de traditionele chaos vol Italiaanse passie was de vijftiger een bron van rust.

Tenminste, dat leek hij tot en met 2022. Dat was het laatste seizoen van Binotto bij Ferrari. Hoewel de auto een stuk beter was dan zijn voorgangers, maakte het team te veel fouten en bleek de wagen bovendien onbetrouwbaar. Binotto moest het veld ruimen voor Frédéric Vasseur, die Ferrari weer naar de titel moet leiden.

Mattia Binotto Nieuws