Ferrari komt in Australië met heus updatepakket: 'Red Bull is nog niet uit het oog verloren' Formule 1
Formule 1

Ferrari komt in Australië met heus updatepakket: 'Red Bull is nog niet uit het oog verloren'

Ferrari komt in Australië met heus updatepakket: 'Red Bull is nog niet uit het oog verloren'

Ferrari komt met een groot updatepakket naar de Grand Prix van Australië. Volgens teambaas Frédéric Vasseur zullen deze updates zodanig helpen dat de Italiaanse renstal weer de grote concurrent Red Bull Racing kan bijbenen. Het gat is nog niet groot genoeg om zorgen over te maken, is de Fransman van mening bij Motorsport.com. Het komende updatepakket zal het team een boost moeten geven.

Het was wederom een teleurstellend weekend voor Ferrari in Jeddah. Coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc eindigde respectievelijk op de zesde en zevende plek, achter grote concurrent Red Bull, maar ook achter Mercedes en de Aston Martin van Fernando Alonso. Volgens Vasseur zit er meer potentie in de auto dan nu naar buiten komt, vooral als hij kijkt naar de kwalificatiesessies.

In de kwalificatie klokte Leclerc namelijk de tweede snelste rondetijd. Zonder gridstraf had de Monegask dus de race kunnen beginnen vanaf de eerste rij. Wel laat dit positieve dingen zien, vindt Vasseur. 'De balans lijkt prima te zijn, zo blijkt uit de kwalificatie', stelt de Fransman. 'Er was bijna geen sprake van onder- of overstuur en ook de hobbels waren geen groot obstakel.'

Ferrari heeft nog altijd moeite met de bandenmanagement

Wel blijkt het grootste probleem echt bij de bandenmanagement te liggen. 'Op de zachte en medium banden ging het erg goed, maar toen we overgingen op de harde banden kregen we het lastig', vertelt Vasseur. 'Er waren wel sterke momenten, maar met de banden loopt het gewoon nog niet goed.' De Franse teambaas vond dus dat het weekend goed was begonnen, maar het eindigde helaas niet zoals gehoopt.

Als het aan de teambaas van Ferrari ligt gaat het tijdens het volgende raceweekend in Australië helemaal anders zijn. Er staat namelijk een heus updatepakket op de planning. Volgens Vasseur gaat dit pakket helpen om Ferrari weer dichter bij de top te krijgen. 'We zijn Red Bull nog niet uit het oog verloren', zegt hij stellig. 'We blijven ons ontwikkelen en met de komende updates zetten we een stap in de goede richting.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws