Geen teamorders voor Verstappen: 'Marko en Horner zullen nooit zeggen dat Max niet luistert' Formule 1
Formule 1

Geen teamorders voor Verstappen: 'Marko en Horner zullen nooit zeggen dat Max niet luistert'

Geen teamorders voor Verstappen: 'Marko en Horner zullen nooit zeggen dat Max niet luistert'

Tom Coronel zegt jaloers te zijn op Max Verstappen. De analist van Viaplay is onder de indruk van de coureur van Red Bull Racing aangezien hij altijd meer uit de auto kan halen dan er daadwerkelijk in zit. Hiermee wilde Verstappen afgelopen raceweekend ook teamgenoot Sergio Pérez nog inhalen, maar het team probeerde het gat tussen de twee rijders te bewaren. Coronel denkt dat Red Bull niet haar best had gedaan om Verstappen te stoppen als hij een stuk sneller was gebleken in de eindfase van de race.

Coronel is zelf nog uiterst actief in de autosportwereld als coureur en als analist kijkt hij graag naar de Formule 1. In de koningsklasse is het momenteel een Nederlander die furore weet te maken en mogelijk zijn derde wereldkampioenschap op rij kan winnen. 'Toen ik Max zag karten, dacht ik: Deze man is erg snel', zegt Coronel bij Automoto.it. 'Toen was hij nog een ruwe diamant, maar hij is helemaal verfijnd. Als coureur ben ik jaloers op wat hij allemaal uit de auto kan halen, en ik weet hoe moeilijk het is.'

Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië moest Verstappen beginnen aan een inhaalrace. De Red Bull-coureur kwam van de vijftiende plek terug naar de tweede plek, maar hij wilde winnen. Om de leiding in het klassement te behouden moest hij de pitmuur van het team negeren. 'Als hij een fout maakte, konden ze zeggen: We hebben een deal, wat doe je. Nu heeft hij echter geweldig gereden, dus het team zal niets zeggen. Marko en Horner zullen nooit zeggen: Je hebt niet naar ons geluisterd. Ze gaan naar hem toe en zeggen: Goed gedaan!'

Coronel: 'Door een snellere auto te bouwen, maak je hem onbetrouwbaarder'

Ondanks dat Red Bull twee keer achter elkaar een één-twee heeft weten te boeken, gaat nog niet alles van een leien dakje. Het feit dat Verstappen vanaf de vijftiende plek moest starten, kwam door een probleem met de betrouwbaarheid van de auto. 'Door een snellere auto te bouwen, maak je hem onbetrouwbaarder. Andere teams hebben grotere problemen. En als ik moest beslissen, zou ik zeggen dat ze de juiste keuze hebben gemaakt', aldus Coronel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws