FIA licht putdeksel-incident in Baku toe Formule 1
Formule 1

FIA licht putdeksel-incident in Baku toe

FIA licht putdeksel-incident in Baku toe

De eerste vrije training naar aanloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan duurde niet lang. George Russell reed over een los putdeksel en de marshalls moesten ten gevolge hiervan alle putdeksels van het circuit checken. De FIA heeft uitgelegd waarom het mis is gegaan in Baku.

'Het putdeksel schoot los vanwege een breuk in een plaat aan de onderkant waarmee de deksel vastgemaakt was', aldus de FIA volgens Motorsport.com.

Vorig jaar in Maleisië overkwam Romain Grosjean een soortgelijk incident, de Fransman schoot van de baan nadat hij een putdeksel raakte. Het circuit is in principe verantwoordelijk voor de staat van de locatie, dus de FIA treft geen blaam.

Pech voor Williams

Williams heeft al een matige start van het seizoen maar moet nu ook het chassis van de bolide van George Russel vervangen. Claire Williams zei dat de Williams ook als voorzorgsmaatregel meerdere componenten moet vervangen. Een duur geintje voor de Britse renstal dus. (Foto: Williams Media)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws