FIA na uitgestelde GP van Monaco: 'Stroomstoring veroorzaakte oponthoud' Formule 1
Formule 1

FIA na uitgestelde GP van Monaco: 'Stroomstoring veroorzaakte oponthoud'

FIA na uitgestelde GP van Monaco: 'Stroomstoring veroorzaakte oponthoud'

Niet de het weer maar een stroomstoring heeft voor oponthoud gezorgd bij de start van de Grand Prix van Monaco, zo meldt een woordvoerder van de FIA. De start werd een uur uitgesteld en iedereen was in de veronderstelling dat het ging om de regenbuien maar dat bleek toch niet helemaal te kloppen.

Een woordvoerder van de FIA zei dat de stroomstoring kortstondig het startsysteem verlamde en ook de lichten op het rechte stuk van start-finish beïnvloedde. Dit betekende dat er geen staande start mogelijk was tijdens de race. Omroepen op de baan werden ook getroffen door het incident, zo meldt OE24.

Sky Sports werd ook getroffen door de stroomstoring

Het commentaar van de Duitse Sky-uitzending viel uit omdat soms slechts één microfoon werkte. Commentator Sascha Roos berichtte over haastig werk van een technicus in het TV-hokje. 'Dat hebben we ook nog niet eerder meegemaakt', bekende hij.

Wolff niet blij met circuit van Monaco

In zijn beoordeling van de race, liet Mercedes teambaas Toto Wolff kritiek op de omstandigheden doorschemeren. 'De race bood de gebruikelijke chaos van Monaco en was opnieuw een indicatie dat we naar de lay-out van het circuit moeten kijken, zodat sommige coureurs niet vijf seconden langzamer kunnen gaan en toch een stoet kunnen aanvoeren', zo zei de teambaas na de race, doelend op Ferando Alonso die een trein aan auto's achter zich had.

'Dit is een fantastische locatie en welke fantastisch spektakel geeft, maar het zou geweldig zijn als de races ook van hetzelfde niveau waren. Gezien de lengte van de race, inclusief de vertragingen en onderbrekingen, leek het meer op een NFL-wedstrijd dan op een Grand Prix', zo sloot Wolff kritisch af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws