Protest Ferrari in Monaco afgewezen: 'Verstappen niet links van de gele lijn' Formule 1
Formule 1

Protest Ferrari in Monaco afgewezen: 'Verstappen niet links van de gele lijn'

Protest Ferrari in Monaco afgewezen: 'Verstappen niet links van de gele lijn'

Ferrari komt in Monaco van een koude kermis thuis. Niet alleen gooide het Italiaanse team de overwinning weg op een circuit waar de rode bolide het sterkst is maar ook het protest tegen Max Verstappen en Sergio Perez werd afgewezen door de wedstrijdleiding.

Na afloop van de Grand Prix van Monaco was er controverse rondom Max Verstappen en Sergio Perez. Ferrari zei na afloop dat beide Red Bull Racing-coureurs de gele lijn overschreden bij het verlaten van de pitstraat en diende protest in. Het was daarom lang wachten op de beslissing van de wedstrijdleiding die uiteindelijk in het voordeel van Red Bull viel.

Horner overtuigd van gelijk Red Bull

Christian Horner reageerde na de bekendmaking van het protest van Ferrari laconiek op de actie van het Italiaanse team. 'Ik maak me geen zorgen om dit protest, de coureurs bleven binnen de toegestane limiet. Verstappen zat niet links naast de lijn', zei de teambaas na afloop van de Grand Prix bij Sky Sports F1.

De wedstrijdleiding wees het protest van Ferrari af en stelde Red Bull in het gelijk. Volgens de regels mogen de coureurs niet 'links naar de lijn rijden bij de uitgang van de pitstraat'. Dit was volgens de race-directeuren dan ook niet het geval. Bij Verstappen was er discussie omdat hij wel op de lijn reed, maar volgens de stewards ging hij niet over de lijn. Dit betekent dat de uitslag nu definitief is en Perez de Grand Prix van Monaco heeft gewonnen en Verstappen op P3 is geëindigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws