Frank Williams zal Senna niet vergeten: 'Blijf de pijn in zijn ogen zien' Formule 1
Formule 1

Frank Williams zal Senna niet vergeten: 'Blijf de pijn in zijn ogen zien'

Frank Williams zal Senna niet vergeten: 'Blijf de pijn in zijn ogen zien'

26 jaar na het tragische overlijden van Ayrton Senna voelt de dood van de legendarische Braziliaanse sportman nog even onwerkelijk, zo ook voor Sir Frank Williams. Voor de Britse renstalhouder, die ten tijde van het incident actief de touwtjes in handen had van het gelijknamige Formule 1-team, voelt het verlies nog altijd als een open wond.

In gesprek met de Britse tabloid The Sun doet Frank's dochter Claire Williams uit de doeken dat ze tot op de dag van vandaag kan zien dat haar vader ermee zit. 'Iedere keer dat hij aan het incident terugdenkt, zie ik de pijn in zijn ogen', vertelt de huidige teambaas van het F1-team uit Grove.

Claire legt uit dat Senna bij de familie Williams thuis niet gezien werd als een doorsnee coureur. 'Frank had een geweldige liefde voor Ayrton. Senna had zich in het hart en de geest van mijn vader weten te werken, daardoor wilde mijn vader hem koste wat koste in zijn auto hebben. Zijn wens ging uiteindelijk in vervulling, maar het sprookje eindigde op de ergst denkbare manier.'

Ayrton Senna werd niet vergeten

In plaats van te rouwen met zijn naasten, besloot Frank Williams de pijn echter binnen te houden, vertelt dochter Claire. 'Hij sprak er met niemand over, zelfs niet als anderen erover begonnen. Maar dan zag je die pijn wel. Hij praat nog altijd over wat een geweldige man en coureur Senna was, maar over het ongeluk rept hij geen woord.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws