Gapend gat naar Mercedes ‘voor 90 procent op het rechte stuk’, volgens Horner Formule 1
Formule 1

Gapend gat naar Mercedes ‘voor 90 procent op het rechte stuk’, volgens Horner

Gapend gat naar Mercedes ‘voor 90 procent op het rechte stuk’, volgens Horner

Volgens Christian Horner verliest Red Bull veel tijd naar Mercedes op de rechte stukken van het Circuit of the Americas. Dat vertelt hij bij Sky Sports. Hij vraagt zich af of de nieuwe intercooler te maken heeft met het voordeel van het Duitse team.

Het gat tussen Red Bull en Mercedes was groot in de eerste vrije training. De snelste tijd van Valtteri Bottas was maar liefst 0,932 seconden sneller dan die van Max Verstappen. Horner noemt het gat ‘significant’, en wijst de rechte stukken aan als de grootste boosdoener. ’90 procent ervan is op het rechte stuk.’

'Er zit meer aan te komen'

Horner vraagt zich af waar het voordeel vandaan komt: ‘Rijden ze met een hogere motorstand, of is het dat systeem dat ze nu aan het activeren zijn?’ Hij refereert naar de veelbesproken nieuwe intercooler van Mercedes. ‘Ik weet zeker dat het grondig geanalyseerd wordt na deze sessie.’ Horner kijkt vooruit naar de middagsessie: ‘We zullen zien hoe het vanmiddag samenkomt. We hopen om ons pakket goed te krijgen. Er zit meer aan te komen’, aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws