Gasly baalt van uitblijven promotie naar Red Bull: 'Ze willen blijkbaar liever Perez' Formule 1
Formule 1

Gasly baalt van uitblijven promotie naar Red Bull: 'Ze willen blijkbaar liever Perez'

Gasly baalt van uitblijven promotie naar Red Bull: 'Ze willen blijkbaar liever Perez'

Pierre Gasly begrijpt niet waarom Pérez aanblijft bij Red Bull Racing, in plaats van hem te promoveren vanuit AlphaTauri. Hij wijst daarbij op zijn sterke resultaten bij het ‘zusterteam’ van Red Bull, en de wisselvallige prestaties van de Mexicaan.

Gasly reed in 2019 al voor Red Bull Racing, ter vervanging van de vertrekkende Daniel Ricciardo. Hij had op dat moment slechts één volledig F1-seizoen had gereden. De Fransman had het moeilijk in de Red Bull RB15, en kon slechts een enkele vierde plaats als beste resultaat overleggen. Na slechts 12 races werd hij vervangen door toenmalig Toro Rosso-rijder Alexander Albon. Gasly zelf werd terug verwezen naar het zusterteam van Red Bull.

Sinds zijn ontslag bij het grote Red Bull, heeft de Fransman echter uitstekende prestaties laten zien. Driemaal eindigde hij op het podium, en in 2020 wist hij zelfs de Grand Prix van Italië te winnen. Gasly was daarmee slechts de tweede coureur die een race won voor het team uit Faenza, na Sebastian Vettel. Ondertussen had Alexander Albon het, ondanks een sterk begin, moeilijk bij Red Bull Racing. Voor 2021 werd hij ontslagen, en vervangen door Sergio Pérez.

‘Word niet beloond voor mijn goede prestaties’

Ook de ervaren Mexicaan heeft inmiddels een wisselvallig seizoen als teamgenoot van Max Verstappen. Toch zal hij in 2022 bij het team blijven. Gasly begrijpt deze beslissing echter niet, vertelt hij aan Canal+. ‘Als je naar de resultaten kijkt, zie je dingen die ik niet echt begrijp. Ze willen blijkbaar liever door met Pérez. Maar in Zandvoort werd hij in Q1 geëlimineerd en eindigde hij achtste, een ronde achter zijn teamgenoot’ De Fransman laat ondertussen uitstekende prestaties zien bij AlphaTauri: ‘Ik heb het beste seizoen van alle rijders van Toro Rosso en AlphaTauri sinds ze in de F1 kwamen, 15 jaar geleden. Daar word ik niet voor beloond.’

Gasly zegt dat de situatie ‘frustrerend’ is, maar dat hij er geen controle over heeft. ‘Het is wat het is. Ik kan me alleen richten op de dingen waar ik invloed op heb. Het helpt mij als ik mijn best doe voor het team en voor mijzelf.’ De Fransman is ondanks alles optimistisch over zijn kansen voor de toekomst: ‘Ik weet zeker dat het de moeite waard zal zijn, omdat ik ooit een kans zal krijgen bij een topteam.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws