Gasly denkt dat Alpine nog beter kan worden: 'We kunnen nog vaker op het podium staan dit seizoen' Formule 1
Formule 1

Gasly denkt dat Alpine nog beter kan worden: 'We kunnen nog vaker op het podium staan dit seizoen'

Gasly denkt dat Alpine nog beter kan worden: 'We kunnen nog vaker op het podium staan dit seizoen'

Pierre Gasly is van mening dat Alpine beter moet gaan presteren als het team echt de strijd aan wil gaan met de topteams. De Franse coureur denkt dat het team de potentie heeft om zich aan de top te wagen, maar dan moet het wel consistenter worden. Hij ziet goede dingen, zoals bijvoorbeeld de podiumplek van zijn teamgenoot Esteban Ocon, maar het gaat nog te vaak fout. 'We moeten scherper zijn, als het goed loopt kunnen we dit seizoen nog vaker op het podium staan', stelt Gasly tegenover Motorsportweek.com.

Alpine ondervond een stroeve start van het seizoen. Het liep niet goed en zelfs CEO Laurent Rossi begon openbaar kritiek te geven op de prestaties van zijn team, in de hoop dat er snel verbeteringen zouden komen. In Monaco was het dan eindelijk zover en Ocon kwam als derde over de eindstreep, waardoor hij de eerste podiumplek van het seizoen voor Alpine op zijn naam mocht schrijven. Gasly was blij voor zijn teamgenoot en vond het fijn om te zien dat er verbeteringen zijn binnen het team, maar is ook gefrustreerd dat hij nog niet een zelfde soort resultaat neer heeft kunnen zetten.

Gasly blij maar ook gefrustreerd na podiumplek van Ocon

'Na Monaco en Spanje had ik veel gemengde gevoelens', vertelt Gasly na afloop van de Grand Prix in Barcelona. 'Ik was natuurlijk erg blij voor Esteban (Ocon, red.) en zijn plek op het podium, want het laat zien dat wij als team het zeker in ons hebben om dat soort resultaten neer te zetten. Toch kwam het ook met wat frustratie, want mijn zevende plek voelde als een te lage plek in vergelijking.'

Wel is Gasly ervan overtuigd dat de toekomst meer geluk voor hem en het team zal brengen. 'Als we zo doorgaan, kunnen we zeker nog vaker op het podium staan', stelt de Franse coureur. 'Het is verder erg afhankelijk van het raceweekend en wat daar allemaal gebeurt. Als je kijkt naar Barcelona, daar was de race erg wisselvallig voor mij en je kan met het middenveld van dit seizoen in één ronde zo vijf plekken omlaag zakken', aldus Gasly.

Gasly: 'Alpine heeft de juiste ingrediënten, we moeten ze alleen nog goed mengen'

Toch zit de potentie in de auto van Alpine en Gasly hoopt dat dat de komende races tot uiting zal komen. 'We hebben de potentie en we hebben de snelheid', stelt Gasly. 'Red Bull Racing is te ver weg, maar we kunnen zeker nog het duel aangaan met Mercedes, Ferrari en Aston Martin.' Volgens de Franse coureur is vooral consistentie belangrijk. 'Als wij ervoor blijven vechten, dan komen we er wel. Ik weet dat we de ingrediënten hebben, we moeten ze nu alleen nog goed met elkaar mengen en tot uiting brengen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws