Red Bull en Alpine als opties voor Norris genoemd: 'Maar hij ziet zichzelf niet als tweede coureur' Opinie
Opinie

Red Bull en Alpine als opties voor Norris genoemd: 'Maar hij ziet zichzelf niet als tweede coureur'

Red Bull en Alpine als opties voor Norris genoemd: 'Maar hij ziet zichzelf niet als tweede coureur'

Analist Peter Windsor denkt dat McLaren-coureur Lando Norris steeds meer om zich heen zal gaan kijken. De nog altijd maar 23-jarige Brit tekende in 2022 een nieuwe langdurige teamverbintenis bij McLaren, alhoewel McLaren dit jaar met het ontbreken van Daniel Ricciardo, die over een geldig contract beschikte, zelf aantoont dat contracten niet allesbepalend zijn in de Formule 1.

Norris ligt tot en met 2025 vast bij McLaren en kan in principe dus voorlopig nergens naartoe. Het jonge talent moet dit jaar echter toezien hoe zijn werkgever voor het tweede achtereenvolgende jaar zwak uit de startblokken komt. Vorig jaar maakte McLaren al een dramatische seizoenstart mee, maar wist het zich te herstellen tot een vijfde positie in het klassement. Dit jaar heeft Aston Martin de sprong naar de kopgroep gemaakt, en dankt McLaren haar voorlopig zesde plek vooral aan een goede score in de chaotische Australische Grand Prix.

Momenteel lijkt het gat naar voren groter dan het verschil met de achtervolgers en zijn er weinig redenen tot optimisme. Peter Windsor analyseert de opties van Norris op zijn YouTube-kanaal. Een van die opties op de lange termijn zou Red Bull Racing kunnen zijn, waar hij de teamgenoot van zijn goede vriend Max Verstappen kan worden. Sergio Pérez zou in 2026 al 36 zijn en het is de vraag of de Mexicaan zo lang in dienst blijft bij het Oostenrijkse team. 'Ik weet zeker dat Lando (Norris, red.) zichzelf niet als tweede coureur ziet, maar ik weet zeker dat hij nu graag in de Red Bull zou rijden.'

Of het de beste kans op de wereldtitel is, valt echter te betwijfelen. 'Hij denkt voorlopig waarschijnlijk niet verder dan dat, en denkt alleen eraan hoe geweldig het zou zijn om zo'n topauto te hebben en te genieten bij Red Bull. De vraag is dan wel of hij in staat zou zijn om Verstappen te verslaan of dat hij puur een goede nummer twee zou zijn.' Christian Horner en Helmut Marko hebben na de afgelopen race in ieder geval allebei laten weten dat ze niet denken dat er momenteel ook maar één coureur is die Verstappen zou kunnen verslaan in de Red Bull.

Ook Alpine is een optie

Norris zou dus ook voor een andere route kunnen kiezen, vergelijkbaar met voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër vertrok na 2018 bij Red Bull en gaf de voorkeur aan het kopmanschap bij een minder sterk team: Renault. Inmiddels luistert dat team dus naar de naam Alpine, en dat zou zomaar eens een logische optie voor Norris kunnen worden: 'Ik denk dat er een kans is dat hij daar gaat rijden. Ze hebben nog wat tijd te gaan (voordat ze aan de top kunnen meestrijden, red.), maar Alpine doet het goed. Ze lijken het juiste momentum te hebben. Alpine ziet er in ieder geval goed uit nu', meent Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws