Zelfvertrouwen van Gasly groeit: 'Absoluut een stap gezet' Formule 1
Formule 1

Zelfvertrouwen van Gasly groeit: 'Absoluut een stap gezet'

Zelfvertrouwen van Gasly groeit: 'Absoluut een stap gezet'

Pierre Gasly kan al met al toch tevreden terugkijken op de Grand Prix van Spanje. De Fransman denkt dat Alpine een grote stap heeft gezet en dat ze de pace hadden om Aston Martin bij te houden. De 27-jarige hoopt dat de Franse renstal snel kan vechten voor finishes in de top vijf.

Op zaterdag had Gasly een heel goede dag in Barcelona. De Alpine-coureur kwalificeerde als vierde. Helaas kreeg hij na afloop twee gridstraffen van drie plekken. Hij reed Carlos Sainz en Max Verstappen in de weg en werd daardoor verwezen naar P10 als startpositie. Dat was iets minder florissant voor de Fransman, maar hij heeft ondanks dat toch een redelijke zondag gehad. 'We hebben absoluut een stap gezet', zei Gasly na afloop bij de internationale media.

'We moeten vechten voor consistentie en laten zien dat we de pace vast kunnen houden ondanks de banen waren we nu heen gaan', gaat Gasly verder. 'Ik denk dat we dat deden in de kwalificatie. En op zondag waren er duidelijk tekenen dat de pace er was.' Hoe dan ook was zijn openingsfase niet helemaal clean, en daardoor kon hij er niet meer van maken dan P10. Teamgenoot Esteban Ocon pakte P8. Het team heeft dus wel weer punten gescoord in Spanje.

Gasly weet het zeker: 'We hadden de pace om Aston bij te houden'

Zijn gridstraf en de eerste ronde van de race bepaalden het verloop van de Grand Prix op zondag. De Fransman had het gevoel dat ze de snelheid hadden om voor Aston Martin te finishen. De rijders van de Britse renstal eindigden op P6 en P7. 'Ik denk dat het altijd een beetje chaotisch kan worden in het middenveld. Na de eerste ronde lag ik veertiende, tien posities lager dan waar we hadden gekwalificeerd. Dat verandert je complete race', stelt Gasly. 'In vrije lucht was de pace goed, maar in een DRS-trein, waar je banden oververhitten, kan je het pakket niet optimaliseren. Ik denk dat we een ondermaatse prestatie hebben geleverd. We hadden de pace om Aston bij te houden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws