Gazzetta: 'Bottas’ zondag zwarter dan zijn Mercedes' Formule 1
Formule 1

Gazzetta: 'Bottas’ zondag zwarter dan zijn Mercedes'

Gazzetta: 'Bottas’ zondag zwarter dan zijn Mercedes'

Van poleposition naar de laatste plek in de eerste sector van de race, het overkwam Valtteri Bottas. Zijn duel met Lewis Hamilton bij de start was genoeg om zijn goede reputatie, die hij op zaterdag had opgedaan, weg te vagen. De Fin, die in de afgelopen vijf jaar veel heeft bijgedragen aan het succes bij Mercedes, raakte daarna in een spin door een touché met Daniel Ricciardo. Vanaf daar was zijn race in zijn eigen woorden 'verpest'.

'De zondag was zwarter dan de kleur van zijn Mercedes', zegt La Gazzetta dello Sport. De verbijstering bij de wereldkampioen over het startincident werd goed beschreven op de boordradio. 'Geweldig, hij kneep me af', zei Hamilton met een sarcastische toon. 'De start ging niet goed, toen raakte ik in een spin en was mijn race al over. Ik denk dat ik niet veel anders had kunnen doen', verantwoordt Bottas.

De 32-jarige Mercedes-coureur denkt niet dat hij veel woorden te wisselen heeft met zijn teambaas. 'Met Wolff praten? Ik zou niet weten wat we tegen elkaar zouden moeten zeggen. Er is niks te vertellen.' De miserabele start van de Fin opende de poorten voor de zege van Verstappen en het podium van Perez. Na de spin kwam hij achteraan de grid terecht, waar hij lang vastzat achter de man die hem in de rondte getikt had en was hij niet in staat om terug te vechten.

Bottas kost Wolff en Mercedes punten

Met slechts de snelste raceronde, die de auto met startnummer 77 na twee pogingen eindelijk te pakken had, was het een dramatische race. Mercedes-teambaas Toto Wolff benadrukt nog maar eens dat de voorsprong op Red Bull Racing in het constructeurskampioenschap nog maar één punt bedraagt. 'We zijn in deze race echt veel punten verloren. Ik heb later nog wel met Valtteri (Bottas, red.) gesproken, hij zei dat hij Verstappen niet gezien had. Hij wilde Lewis niet in de weg zitten, dat kan gebeuren als je in een split second moet beslissen', concludeert de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws