Shovlin over start: 'Misschien kwam Hamilton wel te goed weg van zijn plek' Formule 1
Formule 1

Shovlin over start: 'Misschien kwam Hamilton wel te goed weg van zijn plek'

Shovlin over start: 'Misschien kwam Hamilton wel te goed weg van zijn plek'

Andrew Shovlin, hoofdengineer bij Mercedes, spreekt van een moeilijke Grand Prix van Mexico. Bij de start van de race werden de goede kwalificatieposities uit handen gegeven en daarna kwam Mercedes op racesnelheid tekort ten opzichte van de concurrent. Lewis Hamilton besloot de race als tweede, terwijl polesitter Valtteri Bottas achterin het veld bleef hangen.

'Het was een lastige dag voor ons. De eerste twintig seconden waren ons grootste pijnpunt natuurlijk, maar uiteindelijk hadden we ook gewoon de snelheid niet om Red Bull bij te houden', aldus Shovlin in een persbericht van zijn team. 'We hadden nog maar een auto voorin dankzij de spin van Valtteri, dus ook op strategisch gebied konden we weinig uithalen. De tweede plaats was vandaag het maximaal haalbare.'

De initiële start van Hamilton was nog goed, maar de machtige slipstream richting de eerste bocht zorgde ervoor dat Verstappen langszij kon komen. 'Lewis kwam nog goed van de lijn af, maar eigenlijk was zijn start te goed want hij kreeg hierdoor geen slipstream van Valtteri. Helaas kon Max hiervan profiteren op de racelijn.' In de eerste bocht spinde Bottas in het gedrang en daardoor kwam Hamilton er alleen voor te staan tegen de oppermachtige Red Bulls.

'We zullen geen steen omgekeerd laten'

De race van Hamilton was daarna redelijk rechtdoorzee. 'Eerst moesten we reageren om de undercut van Perez te voorkomen, maar daardoor moesten we een lange tweede stint rijden. Lewis heeft het geweldig gedaan door de tweede plaats veilig te stellen.' Met nog vier races te gaan is het in het constructeurskampioenschap enorm spannend, terwijl Verstappen een grotere voorsprong heeft in het wereldkampioenschap. 'We zullen geen steen omgekeerd laten om nog meer performance te vinden. We zullen het nog omdraaien.'

Ruim twee keer je inzet voor dubbel van Verstappen en Red Bull

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws