Geen tow voor Verstappen: 'Niet de moeite waard Pérez op te offeren' Formule 1
Formule 1

Geen tow voor Verstappen: 'Niet de moeite waard Pérez op te offeren'

Geen tow voor Verstappen: 'Niet de moeite waard Pérez op te offeren'

Helmut Marko is nog altijd optimistisch na de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk, ondanks dat Charles Leclerc drie tienden sneller was dan Max Verstappen. Volgens de adviseur van Red Bull Racing geeft de achterstand een vertekend beeld, aangezien Carlos Sainz een tow gaf aan zijn teamgenoot. Volgens Marko is het gat in werkelijkheid niet zo groot, en heeft Red Bull alle kans om het goed te maken in de race.

Sergio Pérez gaf uiteindelijk geen tow aan Verstappen in Q3. Volgens Marko is daar een simpele verklaring voor. 'Daarvoor waren de Mercedessen te dichtbij, dus dat wilden we niet riskeren', legt de Oostenrijker uit bij Sky Deutschland. 'Aan de andere kant zagen we dat het opwarmen van het rubber verschilt van bandenset tot bandenset. En we hadden zeker geen optimale balans. Ferrari deed het gewoon beter. Daarom zou het niet de moeite waard zijn geweest om Perez op te offeren.'

Het gat naar Leclerc was uiteindelijk drie tienden na de laatste ronden in Q3. Marko schrikt echter niet van het de achterstand op de Monegask. 'Ze hebben daar zeker wel twee tienden zien te winnen daardoor. Dus het gat is niet zo drastisch als het lijkt.' Wel wist Sainz in Q2 alle coureurs op een flinke achterstand te zetten. De coureur van Ferrari was na zijn ronde in de tweede kwalificatiesessie negen tienden sneller dan Verstappen, ondanks dat hij dit niet nodig had.

Marko: 'We vertrouwen op onze racepace'

Naast het feit dat de achterstand op Leclerc enigszins vertekend was, denkt Marko dat Red Bull een streepje voor heeft op zondag. 'We vertrouwen op onze racepace. Door de banden hebben we de mogelijkheid om één of twee stops te maken.' Daarnaast ziet de Red Bull-adviseur nog een voordeel in de strijd om de zege. Red Bull kan immers met twee auto's één Ferrari onder druk zetten. 'Vanuit dat oogpunt is de uitgangspositie goed', zegt Marko optimistisch.

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 1,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws