Verstappen ziet mogelijkheden in de race: 'Daar verliezen we ook de meeste tijd' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen ziet mogelijkheden in de race: 'Daar verliezen we ook de meeste tijd'

Verstappen ziet mogelijkheden in de race: 'Daar verliezen we ook de meeste tijd'

Max Verstappen had de hulp van Sergio Pérez goed kunnen gebruiken, maar de Nederlander begrijpt waarom Ferrari voor deze tactiek koos. Carlos Sainz zorgde er met een tow voor dat Charles Leclerc ervandoor ging met poleposition. Dat had er alles mee te maken dat de Spanjaard een gridstraf heeft, waardoor een hoge klassering niet van belang was. Daar kon de Monegask van profiteren. Als Pérez hetzelfde had gedaan, dan stond Verstappen op pole.

'Dat zou wel geholpen hebben', steekt Verstappen van wal na afloop van de kwalificatie bij Viaplay. 'Checo en ik proberen er het beste uit te halen in de kwalificatie, waar we geen penalty's hebben. Bij Ferrari heeft Carlos sowieso een penalty, dus ik snap dat ze het doen. Ik denk dat mijn balans heel gevoelig was. De ene run had ik een beetje onderstuur en de andere run overstuur.'

'Ik wilde meer grip aan de voorkant'

In de laatste sessie heeft Verstappen nog wat aangepast aan zijn voorvleugel. 'Ik wilde wat meer grip hebben aan de voorkant. Maar toen was er weer te veel overstuur. Het is gewoon heel gevoelig om net wat meer eruit te halen. We zitten heel dicht tegen de limiet aan van de downforce. Het is top op het rechte stuk, alleen in de kwalificatie in de laatste sector is het wel een probleem.'

'Dit seizoen zijn de auto's iets minder voorspelbaar over één ronde, vind ik', gaat Verstappen verder. 'Dat maakt het wat lastiger. Maar aan de andere kant is het hetzelfde voor iedereen, dus daar moet je je op aanpassen. Van onze kant meen ik, met de downforce die we gekozen hadden, dat het over één ronde misschien iets aan de lichte kant was', zo legt de Red Bull-coureur het mislopen van poleposition uit.

Verstappen blikt vooruit op GP Frankrijk

Daarmee zal de focus op de race liggen, waarin Red Bull het vaak beter lijkt te doen. 'Het ligt eraan hoe de bandenslijtage zal zijn, maar die topsnelheid helpt wel. In de kwalificatie kan je enorm pushen in de snelle bochten over één ronde, maar dat kan op deze baan over een hele race-afstand niet. Daar verliezen we ook de meeste tijd. Dus ik hoop dat het in de race halveert en dan heb je die topsnelheid waar je het verschil kan maken', besluit Verstappen.

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 1,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws