GP Las Vegas bezorgt de gokstad een grote financiële impuls Formule 1
Formule 1

GP Las Vegas bezorgt de gokstad een grote financiële impuls

GP Las Vegas bezorgt de gokstad een grote financiële impuls

Niet iedereen zat vorig jaar op de Grand Prix van Las Vegas te wachten, maar ondanks de kritiek heeft het evenement in de gokstad wel een enorme financiële impact gehad. In een rapport van Clark County, het graafschap waar Las Vegas deel van uitmaakt, blijkt namelijk dat de economische impact bijna 1,4 miljard euro was.

Afgelopen seizoen werd er voor het eerst sinds 1982 weer een Grand Prix georganiseerd in Las Vegas. Voorafgaand aan het evenement was er echter veel te doen om de invulling van het weekend en de show rondom het raceweekend. Daarnaast was de overlast voor de bevolking tijdens de opbouw tevens een groot probleem. Toch blijkt uit een rapport van het graafschap Clark County dat het evenement in de gokstad een grote financiële impact heeft gehad voor de stad in Nevada.

Uit het rapport blijkt dat de Grand Prix van Las Vegas, die uiteindelijk door Max Verstappen werd gewonnen, het grootste wereldwijde tv-publiek in de geschiedenis van de stad heeft opgeleverd. Het F1-evenement heeft namelijk een totale economische impact van bijna 1,4 miljard euro gehad. Daarvan is meer dan de helft, namelijk zo'n 825 miljoen euro, afkomstig van het bezoekende publiek. Bezoekers van het raceweekend gaven gemiddeld maar liefst 4100 dollar, omgerekend een slordige 3800 euro, uit per persoon en dat is ruim 3,5 keer zoveel als een gemiddelde bezoeker van de stad Las Vegas.

Veel werkgelegenheid

Het organiseren van het Grand Prix-weekend heeft natuurlijk ook flink wat geld gekost. De economische impact rond infrastructuur en het organiseren van de Grand Prix liep op tot 547 miljoen euro, waarbij de organisatie van de race 82 miljoen euro investeerde in de infrastructuur. Het opbouwen en organiseren van het evenement in Las Vegas leverde tevens in totaal ruim 7000 banen op, waarvoor in totaal zo'n 48,5 miljoen uit werd betaald aan lonen. Tot slot bracht het evenement ook bijna 72 miljoen euro aan belastingen op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws