'Bestolen' Hamilton kijkt liever terug op positief punt Abu Dhabi 2021: 'Dat blijft me altijd bij' Formule 1
Formule 1

'Bestolen' Hamilton kijkt liever terug op positief punt Abu Dhabi 2021: 'Dat blijft me altijd bij'

'Bestolen' Hamilton kijkt liever terug op positief punt Abu Dhabi 2021: 'Dat blijft me altijd bij'

Lewis Hamilton zegt de pijn nog altijd te voelen als hij een fragment van de ontknoping van de Grand Prix van Abu Dhabi van 2021 ziet. De zevenvoudig wereldkampioen stelt zich nog altijd bestolen te voelen, maar de 39-jarige Mercedes-coureur probeert er nu vooral op een positieve manier op terug te kijken en hij haalt daarbij één element in het bijzonder aan.

De manier waarop de titelstrijd in 2021 werd beslist zorgde voor veel verdeeldheid onder prominenten en fans. Had de toenmalige wedstrijdleider Michael Masi juist gehandeld of niet? Daar verschillen de meningen nog altijd over, maar feit is wel dat de Australiër in 2022 niet meer terugkeerde in de Formule 1-paddock en dat niet Hamilton, maar Max Verstappen zich tot de wereldkampioen liet kronen.

In een interview met GQ Magazine blikt Hamilton desgevraagd nog eens terug op het moment dat hem zijn achtste wereldtitel in de koningsklasse van de autosport kostte. 'Ben ik beroofd? Natuurlijk, je kent het verhaal', zegt Hamilton, die nu liever op de positieve momenten van dat voor hem gitzwarte weekend terugkijkt. 'Maar ik denk dat wat op dat moment echt mooi was, en dat blijft me bij, was dat mijn vader bij mij was. En we hadden samen de enorme achtbaan van het leven doorgemaakt, met ups en downs. En op de dag dat het leed het zwaarst was, was hij daar. Hij heeft mij altijd geleerd om weer op te staan en mijn hoofd omhoog te houden', aldus Hamilton.

'Val ik of sta ik op?'

Hamilton was na afloop van de door hem verloren race in Abu Dhabi bijzonder teleurgesteld, maar die les van zijn vader heeft ervoor gezorgd dat hij zijn concurrent Verstappen oprechte felicitaties kon maken. 'Ik feliciteerde Max (Verstappen, red.) uiteraard, zonder te beseffen welke impact dat zou hebben', vertelt Hamilton. 'Maar ik was me er ook echt van bewust dat een jonge versie van mezelf aan het meekijken was. Dit is het bepalende moment van mijn leven. En ik denk dat het echt zo was. Ik voelde het. Ik wist niet hoe het zou worden opgevat. Ik had het me niet gevisualiseerd', doelt de Brit op de reactie van de buitenwereld op zijn handelen. 'Maar ik was me er zeker van bewust: in de volgende vijftig meter die ik loop, val ik op de grond en sterf of sta ik op.'

De zevenvoudig wereldkampioen geeft toe dat het verlies, en vooral de wijze waarop het is gegaan, hem nog altijd pijn doet, maar de Mercedes-coureur stelt ook dat hij het inmiddels een plekje heeft kunnen geven. 'Als ik er een fragment van zie, voel ik het nog steeds', erkent hij. 'Maar ik heb er vrede mee', sluit de 39-jarige Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws