Grand Prix van Oostenrijk blijft zeker nog tot en met 2027 op Formule 1-kalender Formule 1
Formule 1

Grand Prix van Oostenrijk blijft zeker nog tot en met 2027 op Formule 1-kalender

Grand Prix van Oostenrijk blijft zeker nog tot en met 2027 op Formule 1-kalender

De Grand Prix van Oostenrijk blijft sowieso nog tot en met het seizoen 2027 op de kalender van de Formule 1. Dat maakt de koningsklasse van de autosport woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Zodoende blijft de thuisrace van Red Bull Racing langer op de kalender staan.

Het contract tussen de Grand Prix van Oostenrijk en de Formule 1 liep dit jaar af, maar is inmiddels met vier jaar verlengd. Het evenement keerde in 2014 terug op de kalender nadat het voor het laatst werd georganiseerd in 2004. Dit jaar wordt de tiende editie sinds de terugkeer van de Red Bull Ring gehouden. Dat vindt plaats in het weekend van 30 juni - 2 juli.

Formule 1-CEO Stefano Domenicali is blij dat de Grand Prix van Oostenrijk langer op de kalender blijft staan. 'Terwijl we het tiende jaar vieren sinds onze terugkeer naar Spielberg, wil ik iedereen bedanken die betrokken is bij deze vernieuwing, vooral de promotor en Red Bull. Ik wil Dietrich Mateschitz hulde brengen voor de liefde, passie en visie die hij naar ons toe bracht, dat voor het aanhoudende succes van het evenement en het enorme enthousiasme voor onze sport in Oostenrijk en de rest van de wereld heeft gezorgd.'

Promoter Erich Wolff sluit zich aan bij de woorden van Domenicali en is trots op de samenwerking. 'En we zijn absoluut verheugd om de topklasse van de autosport te verwelkomen op de Red Bull Ring voor nog eens vier jaar. Met de ondertekening van deze contractverlenging is de Formule 1 een sterke verbintenis aangegaan met Oostenrijk, Stiermarken en de regio Murtal. We willen deze mijlpaal vieren met alle grote fans van de sport en hen bedanken voor hun loyaliteit en de geweldige sfeer die ze helpen creëren. Iedereen wordt uitgenodigd om deze ervaring te beleven.'

Verstappen en Red Bull succesvol in Oostenrijk

Max Verstappen kent een succesvolle geschiedenis op de Red Bull Ring. De coureur van Red Bull Racing won de edities van 2018, 2019 en 2021. Vorig jaar kwam de Nederlander als eerste over de streep tijdens de sprintrace op zaterdag, waarna hij dat geen vervolg wist te geven de dag erna. Het was de eerste keer dat er een sprintrace werd gehouden in Spielberg. Dit seizoen wordt er weer een sprint gehouden op de zaterdag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws