Formule 1 bevestigt de zes Grand Prix-weekenden met sprintrace in 2023 Formule 1
Formule 1

Formule 1 bevestigt de zes Grand Prix-weekenden met sprintrace in 2023

Formule 1 bevestigt de zes Grand Prix-weekenden met sprintrace in 2023

De Formule 1 heeft bekendgemaakt waar aankomend seizoen de sprintraces gehouden zullen worden. Volgend jaar zullen er meer sprintraces gereden worden dan dat de coureurs gewend zijn, aangezien het aantal van drie naar zes gaat. De Grands Prix van Azerbeidzjan, Oostenrijk, België, Qatar, Verenigde Staten en Brazilië zullen allemaal een sprintrace hebben op de zaterdag.

In 2021 werd er voor het eerst geëxperimenteerd met het sprintraceformat en ondanks dat er een aantal negatieve geluiden waren van coureurs besloot de Formule 1 het format door te zetten. De sport had al langer de plannen om het aantal sprintraces per seizoen te verhogen voor dit jaar, maar dat werd uiteindelijk niet geaccepteerd. Daardoor werden er in 2022 alleen in Imola, Oostenrijk en Brazilië sprintraces gehouden. Voor 2023 is de uitbreiding in het aantal sprintraces wel geaccepteerd.

Doordat er drie sprintraces meer zijn, betekent dat voor sommige circuits een unicum. Zo werden er nog nooit verkorte races gehouden in Azerbeidzjan, België, Qatar en de Verenigde Staten. Ondanks dat de sprintraces evenredig zijn verdeeld over de twee seizoenshelften (drie voor en na de zomerstop) wordt het vooral druk tegen het einde van het seizoen. Tussen de Grand Prix van Qatar en de Grand Prix van Brazilië zitten immers maar vijf weken. Tussendoor wordt de race op het Circuit of the Americas nog gehouden.

Domenicali: 'We hebben een positieve reactie gezien'

Stefano Domenicali is blij dat er nu zes sprintraces gehouden zullen worden. De CEO van de Formule 1 is van mening dat er meer spektakel is gedurende de sprintraceweekenden. 'We hebben een positieve reactie gezien in de eerste twee jaar. We kunnen niet wachten om nog meer fans naar onze evenementen te brengen. De sprintraces hebben weekenden gecreëerd waarbij er drie dagen competitief geracet wordt', aldus Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws