Häkkinen ziet voordeel voor Hamilton: 'Maar Red Bull compenseert met een mega machine' Formule 1
Formule 1

Häkkinen ziet voordeel voor Hamilton: 'Maar Red Bull compenseert met een mega machine'

Häkkinen ziet voordeel voor Hamilton: 'Maar Red Bull compenseert met een mega machine'

Mika Häkkinen ziet in Max Verstappen en Lewis Hamilton een grote vergelijking met zijn eigen titelgevechten. Toen hij het jaren geleden opnam tegen Michael Schumacher, ging het er ook hard aan toe. Die harde mentaliteit ziet hij in de strijd van 2021 terug. Ook denkt hij dat Hamilton in de rest van het jaar licht het voordeel heeft, maar Red Bull Racing weet Verstappen met uitstekend materiaal op gelijke hoogte te brengen met zijn Britse titelconcurrent.

'Als ik Hamilton en Verstappen zie strijden om de overwinning doet dat mij vaak denken aan mijn duels met Michael', zo opent de Fin in gesprek met Sport Bild. De heren zijn onvergeeflijk op het circuit, iets wat hij zelf ervaren heeft toen hij voor McLaren voor de wereldtitel streed tegen Schumacher. 'Wij gaven ook geen duimbreedte toe', herinnert hij zich.

Dat Verstappen en Hamilton niet toegeven, ligt ook aan het feit dat de nieuwe generatie Formule 1-bolides veel veiliger is dan in de periode dat de tweevoudig wereldkampioen deelnam aan de Formule 1. 'De coureurs kunnen nu ook riskanter rijden', stelt Häkkinen. 'Wij zaten altijd met het ziekenhuis in ons achterhoofd. Vandaag de dag weten de rijders dat ze na een zwaar incident waarschijnlijk gewoon uitstappen. De auto's zijn gewoon veel veiliger.'

Hamilton lichte titelfavoriet, maar Red Bull staat achter Verstappen

Wie trekt de 2021-titel naar zich toe, Hamilton of Verstappen? Häkkinen ziet een klein voordeel bij Hamilton liggen gedurende de resterende zeven races. Hij licht zijn keuze toe: 'Hij heeft de ervaring en bovenal teamgenoot Valtteri Bottas. Zij vormen een geweldig team. Bottas geeft Hamilton altijd rugdekking, wat Mercedes meer tactische speling biedt.' Zijn landgenoot kan dus doorslaggevend zijn in de titelstrijd, meent de voormalig Formule 1-coureur.

Verstappen wil hij echter niet volledig afschrijven. De Nederlander mag in Sergio Perez geen teamgenoot hebben die elke race Mercedes uit kan dagen, maar de RB16B is over het algemeen volgens Häkkinen wel de betere machine vergeleken met de W12. 'Red Bull compenseert daarvoor met een mega machine. Die auto is werkelijk waar fantastisch', zo sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws