Hamilton bereid de gevangenis in te gaan: 'Ervoor gaan staan, zelfs al werd het mijn dood' Formule 1
Formule 1

Hamilton bereid de gevangenis in te gaan: 'Ervoor gaan staan, zelfs al werd het mijn dood'

Hamilton bereid de gevangenis in te gaan: 'Ervoor gaan staan, zelfs al werd het mijn dood'

Lewis Hamilton was bereid om de gevangenis in te gaan of zelfs te sterven voor het maken van een statement over de mensenrechten in Qatar. De Brit droeg tijdens de Grand Prix van 2021 een regenbooghelm, en had de mogelijke consequenties goed voor ogen. Toch besloot hij het te doen, want de zevenvoudig wereldkampioen vond dat hij ervoor moest gaan staan. Uiteindelijk was zijn doel om de discussie in het land op gang te brengen.

In een video op het YouTube-kanaal van Mercedes heeft Hamilton zich uitgesproken over de mensenrechten die in verschillende delen van de wereld nog altijd niet gerespecteerd en geaccepteerd worden. 'Ik vind het verbijsterend dat we in een tijd leven waarin er nog zoveel landen zijn waar mensenrechten met voeten worden getreden, in het Midden-Oosten met name op het gebied van vrouwenrechten en LHBTIQ+.'

Hij besloot dan ook een statement te maken in Qatar, tijdens de Grand Prix in 2021. De Brit reed daar met een regenbooghelm en had de mogelijke consequenties daarvan goed doordacht. 'Er zijn daar wetten van kracht die mensen beperken om zichzelf te zijn. Ik ben altijd iemand geweest die risico’s neemt. Ik had in dit geval iets van: ‘Ik ga dit doen, of ze me nu in de gevangenis gooien of niet. Het kan me niet schelen wat ze gaan doen. Ik ga staan voor iets waar ik in geloof, zelfs als het mijn dood wordt.’ Dat klinkt misschien gek, maar ik had het gevoel dat ik dit gewoon moest doen.'

Discussie op gang brengen

Uiteindelijk heeft de Mercedes-coureur het doel gehad dat mensen in het land erover in gesprek gingen, om zo verbetering op gang te brengen. 'Ik wilde de discussie in Qatar op gang brengen. Om degenen die aan de macht zijn op scherp te zetten en het gevoel te geven dat ze gesprekken moeten voeren over verandering. Ik denk dat het meer gesprekken op gang heeft gebracht, maar we hebben nog een lange weg te gaan', zo stelt hij dat men er nog lang niet is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws