Jordan schaart zich achter Hamilton: 'Ik ben kritisch op Toto en het team' Formule 1
Formule 1

Jordan schaart zich achter Hamilton: 'Ik ben kritisch op Toto en het team'

Jordan schaart zich achter Hamilton: 'Ik ben kritisch op Toto en het team'

Voormalig Formule 1-teambaas Eddie Jordan geeft Lewis Hamilton gelijk dat hij kritiek uitte op Mercedes na de tegenvallende prestaties van de Duitse renstal. Jordan geeft daarbij de schuld aan teambaas Toto Wolff, want als hij zijn werk goed had gedaan met het team, dan had de zevenvoudig wereldkampioen geen reden om te klagen.

Jordan steunt Hamilton nadat de zevenvoudig wereldkampioen Mercedes-ingenieurs enige kritiek had gegeven. Vorige maand beweerde Hamilton dat de leiders van Mercedes niet naar hem hadden geluisterd over de ontwikkeling van de W14 terwijl het team bleef worstelen met de auto en de tegenvallende prestaties. De Brit eiste verantwoordelijkheid en riep de verantwoordelijken op te erkennen dat het fout was gegaan. Het incident heeft alleen maar geruchten aangewakkerd dat Hamilton zou kunnen weglopen bij Mercedes terwijl de 38-jarige nog een nieuwe deal moet tekenen.

'Ik ben kritisch op Toto en ik ben kritisch over het team', zegt Jordan in gesprek met Daily Express. 'Met de kracht en macht, de kennis en de steun die ze hebben gehad, zou Mercedes op zijn minst competitief moeten zijn om ons, de kijkers, een goed gevecht te geven', oordeelt de Brit. 'Ik wil niet naar een Grand Prix gaan om te zien wie derde wordt na de Red Bulls. Op dit moment is dat helaas wat er gebeurt. Ik denk dat Toto zijn troepen moet verzamelen, hij moet het totale en absolute vertrouwen van alle partijen winnen, ook Lewis', denkt de voormalig Formule 1-teambaas.

Jordan: 'Lewis had alle recht om dat te zeggen'

'Ik zou eerst willen weten wat de reden was en of het terecht was en te rechtvaardigen was', gaat Jordan verder over de fouten die Mercedes maakte met de auto. 'Het heeft geen gevolgen gehad, dus ik denk dat Lewis alle recht had om te zeggen wat hij zei.' Hamilton trok zijn woorden later echter terug, hij gaf aan dat hij wellicht niet de beste woordkeuze had gebruikt om zijn frustratie met het team en de auto uit te leggen. Hoe dan ook was het duidelijk wat Hamilton over wilde brengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws