Hamilton komt met lofzang voor Verstappen: 'Bijna elk weekend geleverd' Formule 1
Formule 1

Hamilton komt met lofzang voor Verstappen: 'Bijna elk weekend geleverd'

Hamilton komt met lofzang voor Verstappen: 'Bijna elk weekend geleverd'

Lewis Hamilton heeft zich zeer lovend uitgelaten over zijn titelconcurrent van vorig jaar Max Verstappen. De Brit vindt dat de Red Bull Racing-coureur trots mag zijn op wat hij heeft neergezet, en ziet dat de Nederlander elk weekend opnieuw weet te leveren. Het is een situatie die hem bekend voor komt. De Mercedes-coureur zou dan ook niet verbaasd zijn wanneer Verstappen zijn recordaantal overwinningen nog verder aanscherpt in de komende twee weekenden.

Hamilton vertelt tegenover Sky Sports dat hij niet de tijd heeft gehad om echt goed te bekijken wat Verstappen dit jaar heeft gepresteerd, maar de Brit heeft wel gezien dat de Nederlander alles wat binnen zijn mogelijkheden lag heeft aangegrepen. 'Ik kan niet zeggen dat ik tijd had om elk aspect te bestuderen van wat Max dit jaar heeft gedaan, maar ik vind dat hij geweldig werk heeft verricht. Hij heeft alles gedaan wat hij moest doen.'

'Ik weet hoe het voelt'

De Mercedes-coureur merkt op dat Red Bull hem dan ook weliswaar het materiaal heeft gegeven om het te kunnen doen, maar om daadwerkelijk zoveel te winnen als Verstappen gedaan heeft vindt ook Hamilton noemenswaardig. 'Het team gaf hem een geweldige auto en hij heeft bijna elk weekend geleverd. Hij kan trots zijn op het werk dat hij gedaan heeft. Ik weet hoe het voelt om in zo'n positie te zitten', zo verwijst hij naar de afgelopen jaren waarin de Brit de ene na de andere overwinning op zijn naam zette.

De Brit staat er dan ook niet raar van te kijken als de Nederlander zijn record nog verder aanscherpt in de komende twee weekenden. 'Hij heeft een kans om meer races te winnen, de komende twee races, dus hij kan dat record dat hij nu heeft genomen nog verder uitbreiden als wij hem niet kunnen stoppen, of Ferrari hem niet kan stoppen. Er valt niet echt veel meer te zeggen, hij heeft het geweldig gedaan', zo besluit een lovende Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws