Hamilton maakt zich geen zorgen over motorwissels Bottas Formule 1
Formule 1

Hamilton maakt zich geen zorgen over motorwissels Bottas

Hamilton maakt zich geen zorgen over motorwissels Bottas

Lewis Hamilton denkt dat er nog werk te doen is na een toch wat teleurstellende tweede vrije training voor Mercedes. Hij was niet tevreden met de veranderingen die zijn gemaakt ten opzichte van VT1. Teamgenoot Bottas richt zich vooral op race pace, gezien zijn gridstraf voor zondag.

Het was een relatief moeilijke sessie voor Mercedes, dat in VT1 nog oppermachtig was, maar nu met P3 en P4 genoegen moet nemen. Hamilton zegt tegen Sky Sports dat het al met al wel een goede dag is geweest, maar is niet blij met de tweede vrije training. ‘We hebben wat veranderingen gemaakt na VT1, en daar was ik niet zo gelukkig mee in de tweede training.’ Hij geeft aan dat de pace alsnog wel goed was, maar denkt dat de andere teams op Mercedes zijn ingelopen van de ene naar de andere sessie. Hij concludeert dat er nog veel werk te doen is voor het team.

Zijn teamgenoot Valtteri Bottas is dit weekend naar zijn zesde motor van het seizoen gewisseld, en moet daarom wederom een gridstraf incasseren. Volgens Toto Wolff heeft dit te maken met betrouwbaarheidsproblemen. Hamilton maakt zich hier echter geen zorgen over: ‘Op dit moment heb ik een nieuwe motor. Ik houd mijn mindset op één race per keer.’

Bottas: ‘Hebben nog veel werk te doen’

Datzelfde vindt ook Valtteri Bottas, die zegt dat de auto in VT2 moeilijk te rijden was. ‘We hebben nog veel werk te doen met de setup.’ Vanwege zijn gridstraf zal de Fin een aantal auto’s moeten inhalen voor een goed resultaat. Hij richt zich daarom vooral op zijn race pace. Zowel Bottas als Hamilton zeggen daarnaast dat het asfalt van het Circuit of the Americas erg anders is dan in voorgaande jaren. ‘Op bepaalde plekken heeft de baan best veel grip verloren’, denkt Bottas. Hamilton denkt dat het baanoppervlak ruwer is dan voorheen, waardoor de bandenslijtage groter is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws