Hamilton na ijzersterke inhaalrace: 'Was mentale klap vanochtend, maar alles mogelijk nu' Formule 1
Formule 1

Hamilton na ijzersterke inhaalrace: 'Was mentale klap vanochtend, maar alles mogelijk nu'

Hamilton na ijzersterke inhaalrace: 'Was mentale klap vanochtend, maar alles mogelijk nu'

Lewis Hamilton stond na zijn diskwalificatie voor een grote uitdaging bij de sprintrace. De Brit moest vanaf de allerlaatste plek starten en moest zich zo wagen aan een inhaalrace. Dankzij een ijzersterke pace en een aantal fraaie inhaalacties eindige hij op de vijfde plek.

'Ik had geen idee dat dit mogelijk was van tevoren. Ik had mezelf geen doel gesteld van tevoren, maar bij de start dacht ik nog aan de tiende plek', aldus Hamilton na afloop bij Ziggo Sport. Het werd uiteindelijk een vijfde plek voor de Brit, dankzij een fraaie inhaalactie op Lando Norris. 'Ik ging steeds sneller en beter, waardoor ik nog verder door kon stoten naar voren. Ik heb niet opgegeven en dat betaalde zich uit.'

Voor Hamilton was het vanmiddag lastig om aan te horen dat hij achteraan moest starten. 'Het was zeker zwaar om te horen. Iedereen was hard aan het werk binnen het team om alles op orde te krijgen en ik probeerde de rust te bewaren. We hebben de moed erin gehouden en gewoon ons best gedaan om zo hard mogelijk te pushen.' Morgen staat de zevenvoudig wereldkampioen wederom een straf te wachten. Ditmaal een gridstraf van vijf plaatsen.

'Morgen hopelijk weer net zo snel als vandaag'

'We moeten morgen ook weer de kop naar beneden doen en alles geven. De focus ligt op de voorste plekken morgen. We hebben vandaag gezien dat we een goede racepace hebben, dus dat is bemoedigend.' Morgen mag de Brit het dus vanaf de tiende plek gaan proberen. Doel is natuurlijk om de schade ten opzichte van Verstappen te beperken. 'Hopelijk zijn we morgen net zo snel als vandaag, dan heb ik er vertrouwen in.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws