Hamilton: 'Verstappen dwingt je van het circuit af' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Verstappen dwingt je van het circuit af'

Hamilton: 'Verstappen dwingt je van het circuit af'

Lewis Hamilton heeft kritiek geuit naar zijn titelrivaal Max Verstappen na het incident op Monza. 'Hij dwingt je van het circuit af.' Beide coureurs zijn elkaar dit seizoen al vaak tegengekomen en dit is niet altijd goed gegaan. Hamilton sprak zich uit.

Afgelopen zondag kwamen de twee rivalen elkaar tegen en dat resulteerde in een DNF voor beide coureurs. Het was een opmerkelijk incident waarin het leven van Hamilton werd gered door de halo. Hamilton spreekt zich nu ook uit over de manier van rijden van Verstappen, zo meldt de Britste tak van GPfans.

'Je kan niet langs de buitenkant bij Verstappen'

In Silverstone werd Hamilton na de crash op hoge snelheid met Verstappen aangewezen als overwegend verantwoordelijk voor het incident. Maar na de crash in Monza voelde Hamilton dat hij zich moest uitspreken over het wiel aan wiel racen met Verstappen. 'Als je kijkt naar de start van de race, gebeurde ongeveer hetzelfde, toen probeerde ik aan te buitenkant van Max te gaan.'

'We zijn beide topcoureurs met veel ervaring en ik weet dat ik Verstappen aan te buitenkant niet langs kan gaan. In Imola zagen we hetzelfde namelijk, hij dwingt je van het circuit af. Dat gebeurde dan ook afgelopen weekend in Monza. In meeste gevallen ben ik uit de weg gegaan om een incident te voorkomen.' Hamilton probeert zoveel mogelijk rekening te houden met de manier van rijden van Verstappen om ergere incidenten te voorkomen.

Hamilton: 'In bocht 1 lag ik voor'

Hamilton gaf na de race aan dat hij in de war was over waarom Verstappen niet naar de run-off reed om contact tussen beide te vermijden. 'In bocht 1 lag ik voor, ik liet genoeg ruimte over, een autobreedte aan de buitenkant van de bocht. We gingen echter met dezelfde snelheid de bocht in, maar ik lag voor toen we bocht 2 in gingen.' Hamilton was wel al aan het nadenken over hoe dit zo heeft kunnen gebeuren.

'Volgens mij verloor hij de controle toen hij over de kerb heen ging. Hierdoor kwam hij tegen mij aan en belandden we uiteindelijk samen in de grindbak, met de Red Bull bovenop mijn Mercedes. Ik voel mij niet schuldig over het incident, ik lag immers voor toen we de bocht in gingen en ik werd van achteren geraakt.' Voor Hamilton is het dus heel duidelijk wie er in dit incident fout zat. 'Er is een punt waarop je moet toegeven dat je een bocht niet gaat halen, en de vluchtroute over de kebbs nemen. Elke coureur deed dit over het algemeen, maar ik weet niet precies waarom Verstappen dit voorafgaand aan onze crash niet deed.'Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws