Hamilton voelde zich geweldig: 'Ik bleef de jongens opjagen: kom op, laten we gaan!' Formule 1
Formule 1

Hamilton voelde zich geweldig: 'Ik bleef de jongens opjagen: kom op, laten we gaan!'

Hamilton voelde zich geweldig: 'Ik bleef de jongens opjagen: kom op, laten we gaan!'

Lewis Hamilton had het tijdens de eerste vrije trainingen in Canada bijzonder naar zijn zin in de W15 en na afloop van VT2 stond de zevenvoudig wereldkampioen de pers met een glimlach van oor tot oor te woord. De Mercedes-coureur wil nog niet al te veel op de zaken vooruitlopen, maar kan niet verhullen dat hij veel vertrouwen heeft in een goed weekend.

Het is tot dusver nog niet het jaar van Hamilton. Op een tweede plaats in de sprintrace van China is er nog weinig geweest om enthousiast van te worden en meer dan eens leek de moed de 39-jarige Brit in de schoenen te zinken. Na de openingsdag op het Circuit Gilles Villeneuve nabij Montréal zat de stemming er bij de voormalig wereldkampioen echter goed in. De Mercedes-coureur heeft hoge verwachtingen voor de rest van het weekend.

'Het voelde geweldig', antwoordt Hamilton tegenover Formula1.com op de vraag hoe het vrijdag ging. 'Ik was er klaar voor. Ik bleef de jongens opjagen: kom op, laten we naar buiten gaan. Laten we gaan! Ik wilde de baantijd zo veel mogelijk benutten, ongeacht de omstandigheden. En ook om de omstandigheden op de baan en de wijzigingen aan het wegdek beter te begrijpen. Het was een goede dag, de auto voelde goed aan. Ik heb echt genoten', blikt Hamilton, die totaal geen moeite had met de vreemde weersomstandigheden, tevreden terug.

'Het was net een zomerse dag in Groot-Brittannië. Vanochtend was het letterlijk zomer en toen regende het hagelstenen. Ik kan me niet eens herinneren wanneer ik voor het laatst hagelstenen heb gezien. En toen was het weer zonnig en heel warm en vochtig. En toen weer regen. Waren we maar eerder begonnen, dan hadden we bovenaan kunnen staan.'

Hamilton: 'Gevoel dat het een goede zaterdag wordt'

Ondanks de goede openingsdag is het volgens Hamilton nog lastig te voorspellen waar Mercedes dit weekend precies staat. Daarnaast is het Duitse team dit jaar wel vaker goed uit de startblokken gekomen op vrijdag, om zaterdag vervolgens ver terug te zakken. Toch heeft Hamilton het gevoel dat het dit weekend wel eens anders kan zijn. 'Ik heb het gevoel dat ik veel strijdlust heb en ik heb het gevoel dat de auto reageert op mijn input', glundert Hamilton. 'Ik heb er vertrouwen in. Zaterdag is vaak een andere dag voor ons, maar ik heb het gevoel dat het een goede dag wordt. Maar onder beide omstandigheden voel ik me vrijdag erg sterk. Ik heb het gevoel dat we dit weekend dichter bij de top zitten', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws