Pérez wuift uitspraken over voordeel Verstappen door nieuwe Pirelli-banden weg Formule 1
Formule 1

Pérez wuift uitspraken over voordeel Verstappen door nieuwe Pirelli-banden weg

Pérez wuift uitspraken over voordeel Verstappen door nieuwe Pirelli-banden weg

Sergio Pérez laat de opmerkingen over een mogelijk voordeel voor Max Verstappen door de nieuwe bandenconstructie links liggen. De voorbanden van Pirelli hebben nu een stevigere constructie, wat beter bij de rijstijl van de Nederlander zou moeten passen. Pérez is zelf echter ook zeer te spreken over het nieuwe rubber van Pirelli. De coureur van Red Bull Racing vindt de nieuwe banden een flinke stap vooruit ten opzichte van vorig jaar.

Pirelli heeft voor aanvang van het nieuwe seizoen geprobeerd om de voorbanden te versterken. Dat heeft ervoor gezorgd dat de achterbanden wat meer glijden. Dat viel Pérez tijdens de testdagen ook al op. 'Het is waar dat de achterkant slechter is geworden', wordt de Red Bull-coureur geciteerd door Formel1.de. Toch ziet Pérez de verandering is als iets positiefs. 'Over het algemeen is het nog steeds goed omdat de banden vorig jaar vreselijk waren.'

'De voorbanden degradeerden, maar de achterbanden bleven min of meer hetzelfde, dus de balans werd steeds slechter', vervolgt de viervoudig racewinnaar. Dat was voor iemand die bekendstaat als een bandenfluisteraar frustrerend. Pérez denkt dat hij volgend seizoen weer een belangrijkere rol kan spelen met het bandenmanagement. 'Nu kunnen we als coureurs zelf echt iets doen. Vorig jaar waren we overgeleverd aan de banden. De voorbanden waren zo zwak dat ze gewoon wegvielen. Nu past het beter bij elkaar.'

Heeft Verstappen een voordeel?

Ondanks dat Pérez positief heeft gereageerd op het nieuwe rubber van Pirelli, ziet voormalig Formule 1-coureur Marc Surer wel een mogelijk obstakel voor de Mexicaan. De Zwitser merkt namelijk op dat Verstappen door de 'lossere' achterkant van de auto een voordeel heeft. De nieuwe banden zouden de rijstijl van de tweevoudig wereldkampioen alleen maar ten goede komen. Of de nieuwe banden Perez zullen schaden of niet, 'zullen we zondag wel zien', aldus Pérez zelf.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws