Hamiltons vader ziet wat de zege doet: 'Herinnert hem eraan dat hij alles heeft om aan de top te rijden' Formule 1
Formule 1

Hamiltons vader ziet wat de zege doet: 'Herinnert hem eraan dat hij alles heeft om aan de top te rijden'

Hamiltons vader ziet wat de zege doet: 'Herinnert hem eraan dat hij alles heeft om aan de top te rijden'

Anthony Hamilton, de vader van Lewis Hamilton, is vanzelfsprekend ontzettend trots op zijn zoon. De recordkampioen won op zondag in Silverstone zijn thuisrace voor de negende keer. Hij moest meer dan 900 dagen wachten op een overwinning en daar was uiteraard geen betere plek voor dan Silverstone. Anthony legt uit dat het een zware periode was voor zijn zoon, die zich begon af te vragen of hij nog wel goed genoeg was.

Bijna drie jaar, zo lang moest Hamilton wachten op een zege nadat hij de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 won. Vanaf 2022 ging het niet lekker met de Mercedes-bolide, die kampte met porpoising. Richting het einde van het 2022-seizoen dachten ze de juiste richting op te zijn gegaan, maar 2023 bewees dat ze het lek nog niet boven hadden. Sinds een aantal races lijkt het eindelijk de goede kant op te gaan, al blijft Hamilton kritisch op de auto. Dit jaar is tevens zijn laatste jaar bij Mercedes, en dat maakte de overwinning op Silverstone extra speciaal.

Hamiltons familie was aanwezig op zondag en dus deelden vader en zoon een moment dat ze nooit zullen vergeten. 'Ik wil zeggen dat ik elke ouder in de wereld vertegenwoordig als ik zeg dat ik enorm trots ben, niet alleen op Lewis' overwinning, maar ook omdat ik er voor hem kon zijn', zegt Hamilton senior tegenover Viaplay. Viaplay-reporter Chiel van Koldenhoven laat hem een foto zien waarop Hamilton senior foto's maakt van zijn zoon op de grid. 'Dat vond ik een belangrijk moment om vast te leggen, omdat het de laatste keer was dat hij in een Mercedes zat tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Anthony Hamilton vertelt over zware periode na 2021: 'Lewis begon te twijfelen aan zichzelf'
End of an era: na dit seizoen rijdt Hamilton in de rode bolide.

Hamilton begon te twijfelen aan zichzelf

De weg terug naar de top was een lange, zware periode voor de Zilverpijlen. Ze kwamen van een koude kermis thuis nadat ze vanaf 2014 dominant waren. Opeens hadden ze een auto die totaal niet meer werkte. Hamilton kon er eerst ook minder goed mee door een deur dan teamgenoot George Russell, en toen begon hij aan zichzelf te twijfelen. 'Dat doen we allemaal wel eens, maar hij vroeg zich af: ben ik nog wel goed genoeg, ben ik nog jong genoeg, ben ik nog sterk genoeg? Hij weet dat hij het in zich heeft, en dit (de zege, red.) was een enorme boost voor zijn zelfvertrouwen', zegt Hamilton senior bij F1TV.

'Het punt is, ik ken Lewis natuurlijk, hij heeft nog steeds alles wat hij nodig heeft om aan de top te rijden, en soms moet je daar gewoon aan herinnerd worden', besluit Anthony. Hamilton pakte op zondag in Silverstone zijn 104e zege en negende overwinning op hetzelfde circuit. Daarmee verbrak hij het record van Michael Schumacher, die acht keer won op Magny-Cours. Terwijl het nu beter gaat met Mercedes, heeft Hamilton geen spijt van zijn keuze om te tekenen bij Ferrari. Vanaf het 2025-seizoen zal de Brit in het rood op de grid verschijnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws