Bleekemolen ziet Verstappen-voorspelling niet uitkomen: 'Zorgwekkend voor Red Bull' Opinie
Opinie

Bleekemolen ziet Verstappen-voorspelling niet uitkomen: 'Zorgwekkend voor Red Bull'

Bleekemolen ziet Verstappen-voorspelling niet uitkomen: 'Zorgwekkend voor Red Bull'

Jeroen Bleekemolen heeft genoten van de zege van Lewis Hamilton tijdens zijn thuisrace op het circuit van Silverstone. De coureur van Mercedes was uitstekend onderweg in de wisselende omstandigheden en kon uiteindelijk Lando Norris en Max Verstappen verslaan. Laatstgenoemde kwam als tweede over de streep, maar het positieve gevoel bij Red Bull Racing is al geruime tijd weg. Dat begint volgens Bleekemolen zorgwekkende vormen aan te nemen.

De Grand Prix van Groot-Brittannië leverde een enigszins verrassende winnaar op. Na de Grand Prix van Oostenrijk was het wachten op een nieuwe strijd tussen Verstappen en Norris. Dat gevecht kwam er wel, maar niet om de eerste plek. Mercedes was in wisselende omstandigheden het gehele weekend uitstekend, waardoor George Russell poleposition wist te pakken. Hij moest zijn race staken met een probleem, maar Hamilton zorgde ervoor dat de overwinning toch naar het team uit Brackley ging.

Dat betekent dat de Duitse renstal nu twee zeges op rij heeft weten te boeken. Dat vindt Bleekemolen enigszins verrassend. 'Allereerst is het natuurlijk geweldig dat Hamilton heeft gewonnen', schrijft de coureur in zijn column voor Formule1.nl. 'Het was ook echt nodig voor hem om dit eindelijk weer eens te bereiken. Het zou verschrikkelijk zijn geweest als hij nooit meer een race zou hebben gewonnen. Mercedes is nu goed bezig en kan er nog wel een paar winnen dit jaar.'

Red Bull moet op gaan passen voor concurrentie

Aan het begin van het seizoen leek het er opnieuw niet op dat Mercedes mee zou doen in de strijd om de overwinningen. Verstappen was immers direct dominant met een eclatante overwinning in Bahrein. 'Ik had aan het begin van het seizoen nog voorspeld dat Max meer dan twintig races zou gaan winnen. Als je kijkt hoe het nu verloopt dan zijn ze echt wel teruggezakt. Dat is zorgwekkend voor Red Bull. Je ziet het niet alleen aan Max omdat hij niet meer zo makkelijk wint, maar vooral aan Pérez.'

Volgens Bleekemolen ligt dat vooral aan een gebrek aan pace in de RB20. Red Bull gaat dat proberen te verhelpen met updates voor de Grand Prix van Hongarije. Die lijken ook hard nodig, aangezien de Oostenrijkse renstal terrein begint te verliezen ten opzichte van de rest. 'En dan komt dat talent van Verstappen in Silverstone toch weer naar bovendrijven, want hij reed echt een hele goede race. De ronden waarin het moest gebeuren maakte hij tijd goed op de concurrentie', aldus Bleekemolen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws