Hand van Vasseur al duidelijk binnen Ferrari: 'Tijd zal uitwijzen of dit de juiste keuzes waren' Formule 1
Formule 1

Hand van Vasseur al duidelijk binnen Ferrari: 'Tijd zal uitwijzen of dit de juiste keuzes waren'

Hand van Vasseur al duidelijk binnen Ferrari: 'Tijd zal uitwijzen of dit de juiste keuzes waren'

Charles Leclerc heeft gemerkt dat de nieuwe teambaas, Frédéric Vasseur, zijn stempel al heeft gedrukt binnen Ferrari. Volgens de coureur is het nog afwachten of deze veranderingen op de lange termijn ook positief zullen uitpakken, maar de Monegask merkt al dat het gevoel binnen het team goed is. Daardoor kijkt de meervoudig racewinnaar ook uit naar de aanstaande Grand Prix van Bahrein.

Vasseur gaf kort na zijn binnenkomst bij Ferrari al aan dat hij de grote veranderingen nog achterwege zou laten. Toch is de visie van de Fransman wel al duidelijk geworden. 'Er zijn een paar veranderingen geweest, maar daar wil ik niet te veel commentaar op geven', zegt Leclerc tegenover RaceFans. 'We proberen te doen wat het beste is voor het team. Fred zag al een paar dingen. Het is nog te vroeg om te oordelen, dus we zullen zien. De tijd zal uitwijzen of dit de juiste keuzes waren.'

Vasseur heeft enkele mensen binnen Ferrari op andere posities geposteerd. Leclerc is blij met de visie van de teambaas die hij kent van zijn tijd bij Sauber. 'We zien al wat voordelen, dus dat is geweldig. Ik ben er vrij zeker van dat hij nog veel meer zal ontdekken en zal zien hoe het team werkt tijdens een raceweekend. Dus het is nog vroeg, maar het voelt tenminste goed en het was indrukwekkend om te zien hoe goed hij zich meteen op zijn gemak voelde bij zo'n groot team. Dat was ook belangrijk.'

Leclerc: 'Alle zwaktes die we hadden, zijn verbeterd'

Waar Vasseur zijn stempel dus al drukt binnen Ferrari, heeft hij vrijwel niks te maken gehad met de nieuwe bolide van de renstal. Ook daar zijn echter duidelijk verschillen te zien. 'De topsnelheid was waarschijnlijk een zwakte vorig jaar, ik denk dat we ons daar meer op hebben gericht en een deel ervan hebben teruggewonnen, maar we hebben een beetje snelheid verloren in de bochten.' Leclerc kijkt dan ook vol optimisme naar het weekend in Bahrein. 'Alle zwaktes die we vorig jaar hadden, zijn verbeterd', aldus de Monegask.

F1TV of toch Viaplay? Bekijk hier waar jij de Formule 1 in Bahrein kan kijken! Of check onze Formule 1 live kijken-pagina!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws