Harde woorden uit Engeland: 'De coureurs van Mercedes moeten beter presteren' Formule 1
Formule 1

Harde woorden uit Engeland: 'De coureurs van Mercedes moeten beter presteren'

Harde woorden uit Engeland: 'De coureurs van Mercedes moeten beter presteren'

Op de vrijdag van een raceweekend is Mercedes de laatste maanden vaak erg tevreden, terwijl de gezichten bij Red Bull Racing steeds vaker op onweer staan na de openingsdag van het weekend. Hoe verder het weekend vordert, hoe beter het vaak bij Red Bull gaat, en hoe minder het bij Mercedes gaat. Canada leverde Mercedes eindelijk haar eerste podiumplek op, maar daar gingen veel fouten van beide coureurs aan vooraf.

George Russell pakte op zaterdag nog poleposition, maar op zondag eindigde de 26-jarige Brit als derde. Na afloop baalde hij van zijn eigen fouten, en gaf hij aan dat hij regelmatig de snelste man in de race was. Teamgenoot Lewis Hamilton kwam enkele tienden later over de eindstreep, en sprak na de race van zijn slechtste race in een lange tijd.

Het foutenfestival van beide Britten was voor Britse journalist Scott Mitchell-Malm van The Race voldoende om te koppen: 'Als de vooruitgang van Mercedes echt is, moeten de coureurs verbeteren'. Voor Canada eindigden beide mannen in een Grand Prix nog niet hoger dan de vijfde plek, maar de topscore van 28 punten - net zoveel als McLaren en meer dan Red Bull - wordt vooral als gemiste kans gezien in een weekend waarbij Russell meerdere keren aangaf dat hij de snelste auto had.

Te veel fouten

'Hamilton deed niet vooraan mee in een groot deel van de race, nadat hij zich slechts als zevende kwalificeerde na opnieuw een lastige zaterdag, maar een mix van geduld en goede snelheid leverde hem ondanks een chaotische race nog bijna een podium op', schrijft Mitchell-Malm. 'Russell had vanaf poleposition de beste kans, maar belastte zijn intermediates al snel te zwaar. Dat kostte hem track position tegenover Max Verstappen en Lando Norris, en dankzij de timing van de Safety Car kwam hij weer voor Norris terecht, maar hij maakte weer een fout waarbij hij opnieuw achter Norris terechtkwam.

'Daarna clashte hij ook nog met de andere McLaren van Oscar Piastri', schrijft Mitchell-Malm over het incident dat na de race nog onderzocht werd, maar waar geen straf voor werd uitgedeeld. 'Hij viel daardoor terug naar de vijfde plek op dat moment, en het is ook geen wonder dat hij achteraf aangaf dat hij de kans op een overwinning had laten schieten door te veel fouten te maken. Als de kans zich voortdoet, moet de Hamilton/Russell-combinatie die kans grijpen. Ze worden veelal gezien als het beste rijdersduo in de Formule 1, maar sloegen niet toe bij de beste kans van het jaar.'

Focus George, focus!

'Mercedes heeft recentelijk progressie geboekt, en er is steeds meer reden om te geloven dat het team de regels eindelijk doorgrond heeft. Dat zorgt er wel voor dat de coureurs scherper moeten worden. Russell is duidelijk blijer dan Hamilton, maar kreeg nog tijdens de race van Toto Wolff te horen: Focus George, focus! De snelheid van Russell is overduidelijk, maar hij moet beter worden in het beoordelen hoe hard hij de banden kan missen, en hij maakt te veel fouten. Dat deed hij hier vorig jaar ook al.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws