Nederlandse journalist wijst op contrast tussen Verstappen en de rest: 'Begint toch op te vallen' Formule 1
Formule 1

Nederlandse journalist wijst op contrast tussen Verstappen en de rest: 'Begint toch op te vallen'

Nederlandse journalist wijst op contrast tussen Verstappen en de rest: 'Begint toch op te vallen'

Louis Dekker, journalist bij de NOS, denkt dat Max Verstappen niet over het snelste materiaal beschikte in Canada. Toch veroverde de Nederlander zijn zesde overwinning van het seizoen, waardoor hij van de laatste 75 races nu 50 Grands Prix gewonnen heeft. Dekker probeert aan te duiden op welk vlak Verstappen zijn concurrenten keer op keer blijft verschalken, ook nu hij te maken heeft met serieus snelle tegenstanders.

Miami luidde een reeks van races in waarin meerdere teams qua snelheid mee konden dingen voor de overwinning. Sindsdien zijn Red Bull Racing, McLaren, en Ferrari enorm aan elkaar gewaagd. In Imola konden de nummers twee en drie bij de constructeurs ook de strijd met Verstappen aangaan. Na een uniek weekend in Monaco, ging het in Canada tussen Red Bull, McLaren, en Mercedes. Daarmee is McLaren het enige team dat in de laatste vijf races in de top twee eindigde.

Verstappen geeft Britten het nakijken

'De beste', zegt Dekker zonder enige twijfel als hem gevraagd wordt of Verstappen in Canada nu de beste of de snelste coureur was. 'Na de race zei Verstappen dat ze alles goed hadden gedaan. We zagen hem wel een klein foutje maken, maar hij was bepaald niet de enige. George Russell en Lando Norris dachten ook dat ze hem hadden kunnen winnen. Sterker nog, ze hadden er de balen van', vertelt de journalist in de Formule 1-podcast van de NOS.

Uiteindelijk eindigden er drie Engelse coureurs bij de eerste vier, maar de hoofdprijs ging naar Nederland. 'Als je alle nulletje en eentjes bij elkaar legt, was Verstappen misschien wel de op drie na snelste, achter de drie Britten, want misschien moet je Lewis Hamilton daar ook nog wel bij pakken.' Hamilton startte als zevende, en zat aan het begin van de race vast achter Fernando Alonso, maar kon in de tweede helft van de race aanhaken bij de toppers.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

norris hamilton russell
Deze drie Britten moesten hun meerdere erkennen in Verstappen.

De vraag is dan: hoe maakt Verstappen steeds weer opnieuw het verschil tegenover de zeer getalenteerde coureurs van de andere topteams? 'Het draait om vertrouwen, en één zijn met je auto. Als je vertrouwen hebt, ben je snel. Dat zie je bij Verstappen', merkt Dekker op. 'Hij is zo ongelofelijk in control en gefocust. Nu waag ik me even op glad ijs, maar als Verstappen een foutje maakt, is het altijd een foutje zonder schade. Kijk nu eens naar die andere coureurs. Bij andere coureurs zie je schade, en bij Verstappen bijna nooit, en dat begint toch op te vallen.'

Is Mercedes terug?

Mercedes pakte met 28 punten haar beste seizoensresultaat, maar de tevredenheid overheerste achteraf niet. 'Ze willen eigenlijk die donderwolken uit de oren laten komen, en het spat nog een beetje uit de ogen dat ze er de balen van hebben, maar dan komen de camera's. Dan zeggen ze: wij focussen op de positieve punten. Dat hoor je de coureurs zeggen, en Toto Wolff ook', zegt Dekker, die denkt dat de wederopstanding van Mercedes met vallen en opstaan zal gaan. 'Ik denk in Barcelona niet', reageert Dekker op de vraag of Mercedes nu terug is. 'Ze putten er wel moed uit, maar het was niet alleen Canada. In Monaco zaten ze er ook al dicht bij.'

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws