Wolff trots op Mercedes: 'Onze teamgeest gaat ons naar voren brengen' Formule 1
Formule 1

Wolff trots op Mercedes: 'Onze teamgeest gaat ons naar voren brengen'

Wolff trots op Mercedes: 'Onze teamgeest gaat ons naar voren brengen'

Toto Wolff is tevreden met de teamgeest binnen Mercedes. De teambaas van de Duitse renstal zag dat het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan heel lastig was, maar dat het team uiteindelijk de punten heeft weten te maximaliseren. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Canada op het programma en Wolff kijkt uit naar de uitdaging die het circuit zal bieden.

Lewis Hamilton en George Russell klaagden afgelopen weekend over het stuiteren. Mercedes heeft in Azerbeidzjan dan ook geen stap voorwaarts gezet, maar wel goede punten gescoord. 'Baku was weer een heel erg lastig weekend voor ons, zeker vanwege de problemen met het stuiteren', zegt Wolff in de preview van Mercedes. 'We hebben uiteindelijk onze mogelijkheden weten te maximaliseren en we zijn weggegaan uit Azerbeidzjan met een flink aantal punten. We hebben geprofiteerd van tegenslagen bij andere teams, maar betrouwbaarheid is een belangrijke factor in de Formule 1.'

De Oostenrijker zag opnieuw dat het team zich in niemandsland bevond. 'We waren weer in een positie dat we qua pace ver boven het middenveld stonden, maar er was ook een groot gat naar de twee topteams. We doen alles om dat gat te dichten.' Desondanks is Wolff trots op zijn team. 'Met een onderpresterend pakket vond ik het prachtig om te zien dat iedereen samenwerkte om het best mogelijke resultaat te halen. Die teamgeest gaat ons weer naar voren krijgen.'

Wolff: 'Canada unieke uitdaging'

Dit weekend reist het Formule 1-circus af naar Montreal. De teambaas van Mercedes hoopt op verbetering. 'We zijn sinds 2019 niet meer in Montreal geweest, dus we kijken ernaar uit om weer terug te keren. Het is een prachtige stad en de Canadese fans zijn heel erg gepassioneerd. De baan biedt een unieke uitdaging met chicanes die worden opgebroken door lange rechte stukken. We zullen zien wat het weekend ons gaat brengen en hopelijk kunnen we een stap voorwaarts maken', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws