Webber onderschat Mercedes niet: 'Kunnen zich zomaar weer vooraan melden' Formule 1
Formule 1

Webber onderschat Mercedes niet: 'Kunnen zich zomaar weer vooraan melden'

Webber onderschat Mercedes niet: 'Kunnen zich zomaar weer vooraan melden'

Mark Webber denkt dat het team van Mercedes zich zomaar weer kan melden in de titelstrijd. De Duitse renstal ondervindt op het moment meerdere problemen, waardoor het team niet kan strijden met Red Bull Racing en Ferrari. Webber denkt dat het heel erg lastig wordt voor Mercedes om de auto in korte tijd goed te laten presteren, maar de Australiër onderschat de achtvoudig constructeurskampioen niet.

Voor Mercedes is de huidige situatie redelijk nieuw. 'Ze hebben de afgelopen jaren natuurlijk een fantastische reeks neer weten te zetten', zegt Webber bij Channel 4. 'Ze wisten wereldkampioenschap na wereldkampioenschap te winnen.' In het hybride tijdperk van de Formule 1 pakte het team van Mercedes acht keer het constructeurskampioenschap en zeven keer de coureurstitel. 'Nu hebben ze moeite om überhaupt op het podium te komen.'

Tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan wist Russell als derde over de streep te komen. Ondanks het positieve resultaat was het duidelijk dat de Mercedes-bolide nog niet naar behoren werkte. 'Ze hebben een echte winnaarsmentaliteit, dus dit is wel een grote verandering, want winnen lijkt er niet in te zitten. De auto werkt duidelijk niet goed genoeg met deze nieuwe reglementen. Ze moeten dus een behoorlijke berg beklimmen, maar je kan ze nooit onderschatten. Ze kunnen zich zomaar weer vooraan melden.'

Webber: 'Zaak voor Mercedes om Hamilton tevreden te houden'

George Russell had gehoopt dat hij voor het eerst in een echt competitieve auto zou rijden, nadat hij drie jaar bij Williams achteraan reed. Lewis Hamilton is als zevenvoudig wereldkampioen gewend om titels te pakken, maar hij lijkt nog geen potten te kunnen breken in de W13. Hamilton staat momenteel 37 punten achter zijn teamgenoot. 'Russell doet het gewoon beter dan Lewis op dit moment. Voor het team is het nu dus zaak om te proberen Lewis tevreden te houden', besluit Webber.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws