Herbert verwacht geen achtste titel voor Hamilton: 'Mercedes met een flink gat achter Red Bull' Formule 1
Formule 1

Herbert verwacht geen achtste titel voor Hamilton: 'Mercedes met een flink gat achter Red Bull'

Herbert verwacht geen achtste titel voor Hamilton: 'Mercedes met een flink gat achter Red Bull'

In een recent interview met Mirror heeft voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert zijn gedachten gedeeld over de carrièrekeuzes van Lewis Hamilton en zijn visie op de huidige situatie van het Mercedes-team. Herbert, die nu bekend staat om zijn analyse en commentaar, heeft openhartig gesproken over Hamiltons beslissing om bij Mercedes te blijven en hoe hij dacht dat een overstap naar Ferrari een betere carrièrestap had kunnen zijn.

De oud-coureur sprak zijn wens uit om Hamilton in een Ferrari te zien racen. 'Hij is zich misschien bewust van wat er in de toekomst bij Mercedes kan gebeuren en is tevreden dat dat zijn toekomst is. Toch had ik graag het laatste deel van zijn carrière bij Ferrari gezien’, legt Herbert uit. Herbert benadrukte zijn geloof in Hamilton als de juiste persoon voor Ferrari en als een perfecte match voor het team. Hij gelooft dat Hamiltons persoonlijkheid en rijvaardigheden goed bij het team zouden passen. Hoewel Hamilton heeft besloten bij Mercedes te blijven, benadrukte Herbert het belang van geluk en mentaliteit in de carrière van een coureur. 'Als hij gelukkig is waar hij is, is dat voor hem de beste mentale plek om te zijn.'

Mercedes maakt te kleine stappen

De voormalige coureur erkent echter ook de uitdagingen waarmee Mercedes momenteel wordt geconfronteerd in hun strijd met Red Bull Racing. Herbert twijfelt aan de mogelijkheid van Hamilton om zijn achtste wereldtitel te behalen, gezien de prestatiekloof tussen de twee teams. 'Gebaseerd op de afgelopen paar jaar zie ik Lewis geen achtste titel winnen. De auto is beter geworden sinds ze zijn overgestapt van het oorspronkelijke concept, maar ze rijden nog steeds met een flink gat achter Red Bull. Ze lopen niet voorop.'

Herberts kritische analyse van Mercedes en zijn verlangen om Hamilton in een Ferrari te zien, werpen interessante vragen op over de carrière van de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton lijkt echter vastbesloten om zijn reis met Mercedes voort te zetten, zeker na de Brit zijn recentelijke contractverlenging.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws