'Het is best beangstigend om te bedenken hoe goed Verstappen kan worden' Formule 1
Formule 1

'Het is best beangstigend om te bedenken hoe goed Verstappen kan worden'

'Het is best beangstigend om te bedenken hoe goed Verstappen kan worden'

Damon Hill en Tom Clarkson hebben de prestaties van Max Verstappen onder een vergrootglas gelegd. Vooral de mentaliteit en de race pace van de coureur van Red Bull Racing springen er met kop en schouders bovenuit. Volgens beide mannen heeft niemand dezelfde honger naar succes als Verstappen. Dat gaat gepaard met een extreem snelle coureur en dat zou de concurrentie heel veel angst in moeten boezemen.

Momenteel staat er geen maat op Verstappen, die dit seizoen elke race lijkt te kunnen winnen. De persoon heeft één cruciaal onderdeel dat andere coureurs niet hebben. 'De honger naar succes is een heel belangrijk onderdeel', zegt Hill bij de F1 Nation-podcast. 'Zijn mentaliteit is net zoals bij Senna en Schumacher van cruciaal belang. Er zit een bepaalde meedogenloosheid in waar sommige mensen zichzelf niet in kunnen vinden. Men noemt dat egoïsme, wat in het normale leven heel onaantrekkelijk is, maar in deze sport is deze mentaliteit heel goed want je wilt altijd winnen.'

'Hij wil niet alleen winnen, hij wil de concurrentie vermorzelen', haakt Clarkson in. De presentator van de podcast haalt daarbij een ontevreden Verstappen aan na zijn inhaalrace in Saoedi-Arabië. Een inhaalrace als die van Sergio Pérez in Melbourne zou de tweevoudig wereldkampioen ook niet tevreden stellen. 'Veel mensen zouden dat een goed weekend vinden, maar hij is niet hier om vijfde te worden. Zijn mentaliteit is zo uniek. Natuurlijk is Lewis Hamilton heel erg getalenteerd, hetzelfde geldt voor Charles Leclerc, maar de meedogenloosheid van Max zie ik bij niemand anders. Zolang als Red Bull competitief blijft, zal Verstappen winnen en dat zal hem ook nooit vervelen.'

'Hoeveel beter kan Verstappen worden?'

Clarkson vraagt zich af waar de Nederlandse coureur komt in het lijstje van meest getalenteerde coureurs. 'Is hij de snelste coureur over één ronde? Misschien niet.' Desondanks ziet de journalist dat Verstappen op de zondag altijd superieur is. 'Wie is het snelste over een gehele raceafstand? Ik denk dat er niemand beter is dan Verstappen. Hij is als een metronoom, ronde na ronde. Dan is hij ook nog eens meedogenloos bij het inhalen. Het is zo indrukwekkend. Daarin lijkt hij heel erg op Fernando Alonso. De vraag is nu: hoeveel beter kan Verstappen worden? Het is best beangstigend om te bedenken hoe goed Verstappen kan worden', aldus Clarkson.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws