Verstappen stiekem toch blij met vier weken pauze: 'Ik kan nu weer helemaal beter worden' Formule 1
Formule 1

Verstappen stiekem toch blij met vier weken pauze: 'Ik kan nu weer helemaal beter worden'

Verstappen stiekem toch blij met vier weken pauze: 'Ik kan nu weer helemaal beter worden'

Door het uitvallen van de Grand Prix van China is er een pauze van vier weken ontstaan tussen de Grands Prix Australië en Azerbeidzjan. De meningen van de coureurs en teams over deze pauze lopen uiteen. Zo zijn bijvoorbeeld Ferrari en Alpine blij met de pauze zodat ze de tijd kunnen nemen om alles met betrekking tot de auto weer op orde te krijgen, maar ook Max Verstappen is blij met de pauze, zodat hij weer helemaal kan herstellen van zijn ziekteperiode. Aan de andere kant heb je coureurs zoals Fernando Alonso, die de pauze onnodig vinden en het liefst gewoon wilden racen.

De pauze van vier weken was niet gepland, maar het kwam door de annulering van de Grand Prix van China nu eenmaal zo uit, nadat het onmogelijk bleek om de pauze op te vullen met andere races. Er is nu dus redelijk wat vrije tijd tussen de raceweekenden door, maar aan het einde van het seizoen zal dat dus steeds minder worden. Voor sommige teams en coureurs is het een geluk bij ongeluk, want de pauze geeft ze nu de tijd om alles weer op een rijtje te krijgen.

Het verschilt dus per team en coureur hoe er naar de pauze gekeken wordt. Een pauze is vaak wel fijn, maar het kan er ook voor zorgen dat het momentum gebroken wordt waar een team zich in kan bevinden. Bij Formularapida.com hebben ze de meningen even op een rijtje gezet.

Pauze geeft tijd om ontwikkeling te verbeteren

Zhou Guanyu vindt het jammer dat er een pauze is, maar dat is vooral omdat dat betekent dat de Grand Prix van China niet doorgaat. Verder geeft hij aan dat het wel fijn is om vrije tijd te hebben met het oog op de drukte die er nog aankomt met de kalender van dit seizoen. Verder geeft hij aan dat het ook fijn is om nu even te focussen op de tekortkomingen van de auto. Ferrari-coureur Charles Leclerc sluit zich daar bij aan. 'Het is nog een lang seizoen, dus deze tijd is mooi meegenomen om zo veel mogelijk aan de auto te kunnen werken', zegt de Monegask.

Ook Max Verstappen is stiekem wel blij met de langere periode zonder raceweekend. 'Als je me dit een aantal weken geleden had gevraagd, had ik gezegd dat ik geen zin had in de pauze', zegt de huidige wereldkampioen. 'Maar toen werd ik zo ziek en nu is het wel fijn om even wat hersteltijd te hebben. Toch, als dit niet het geval was, dan had ik honderd procent gezegd dat deze lange pauze onzin is, zeker zo vroeg in het seizoen.'

Niet iedereen geniet van de kleine vakantie

Voor Oscar Piastri is de pauze fijn, want hij kan nu rustig terugkijken naar zijn eerste paar races in de koningsklasse, maar hij snapt dat voor anderen het vervelend kan zijn, omdat er nu momentum verloren wordt. 'Voor ons is het een goede kans om weer door te pakken en dat zullen we ook gaan doen', zegt Piastri. Fernando Alonso is niet te spreken over de pauze. 'Ik ben liever aan het racen, maar goed', zegt de Spaanse coureur. 'Er is nog genoeg te doen in de pauze, maar ik ben liever op de racebaan.'

Voor Alpine komt de pauze als geroepen. Teambaas Otmar Szafnauer geeft aan dat er nu goed gekeken kan worden naar de ontwikkeling van de wagen. Zeker na de dubbele crash van de Alpine-coureurs in Australië, is het fijn dat er nu wat speling zit in de tijd om alles weer op te bouwen. Haas-teambaas Guenther Steiner is onverschillig over de pauze. 'Voor ons ontwikkelingsplan maakt het allemaal niet uit', zegt de Italiaan. 'Het is fijn om even bij te kunnen komen, maar de pauze had ook wel korter mogen zijn. Wij gaan als team gewoon verder zoals het allemaal al gepland stond.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws